HILMA, MISSING och MÄSTERKATTEN 2 bland maj månads DVD- och Blu-ray releaser

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det våras i filmhyllan. Mästerkatten i stövlar är tillbaka. Liksom Magic Mike. Och Pettson och Findus. Två av dessa filmer är familjefilmer. Den tredje handlar om en manlig strippa som försöker uppleva fornstora glansdagar innan hans karriär är över för gott. Gissa tre gånger vilken film som är vilken …

Dags för återbesök till Dreamworks sagomashup. Mästerkatten är här en fluffig, spinnande rödtottversion av Zorro med Antonio Banderas röst i original.

Det är alltid lika kul att hälsa på hos Pettson och Findus. Sven Nordqvist har skapat en unik värld på den svenska landsbygden, där tiden tycks stå stilla. Och Findus kan ge Mästerkatten en rejäl match om charmigaste katt genom tiderna! (Findus vinner så klart. Han är nyfiken i en strut OCH har ärtgröna hängselbyxor. En vinnande kombination.)

Dags för Mucklorna att göra en Minioner

Den här gången är det Mucklorna som står i centrum. Är de fantasifoster som Findus leker med när Pettson inte har tid eller … Ju längre tiden har gått, ju mer utrymme har de fått i böcker och filmer. Nu är det dags för Mucklorna att göra en Minioner – och att själva få titelrollerna.

Prisbelönad svensk seriemördarfilm

Barnförbjudet blir det i Missing, en fristående uppföljare till Searching där vår digitala värld står i fokus. Ännu mer barnförbjudet blir det i svenskfinansierade seriemördarfilmen Holy Spider, som kammade hem priset för bästa kvinnliga huvudroll i Cannes.

Biopic av Lasse Hallström

Och så blir det barnförbjuden dockfilm. M3gan är en av årets bästa filmskurkar. I alla fall enligt MTV movie awards. Om du tidigare oroat dig för AI kommer du inte att känna sig lugnare efter denna skräckfilm.

Men givetvis … ingen vår utan en tripp till Paris och lite feelgoodmys. Fransk feelgood i bibliofil miljö blir det i En liten bokhandel i Paris.

Sist men inte minst: Lasse Hallström är tillbaka, och han har resten av familjen med sig när det är dags att presentera en maffig biopic om den banbrytande konstnären Hilma af Klint.

Allt detta och lite till under maj månad.

7 maj
Hilma

8 maj
En dag kommer allt det här bli ditt
The Estate
Mästerkatten 2

11 maj
Magic Mike’s Last Dance

15 maj
Aftersun
En liten bokhandel i Paris
Mumier på äventyr
Wansee 1942

22 maj
Mona Lisa and the Blood
Mucklorna
Creed III

26 maj
A Nice Girl Like You

29 maj
Asterix & Obelix: i drakens rike
Holy Spider
Missing

print

Våra samarbetspartners