MALMÖ REDHAWKS: Johan Olofsson förlänger

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Med påsken i antågande kommer påskharen i form av Björn Liljander med nyheten att Johan Olofsson blir Redhawks trogen efter att ha förlängt sitt kontrakt med ett år. Värmlänningen var bland annat tongivande under matchserien mot Brynäs, något som sportchef Björn Liljander kommenterar med att ”Avslutningen på säsongen lovade gott, där Johan visade upp en strålande form när det behövdes som mest. Vi ser fram emot kommande säsong tillsammans”

Den vindsnabbe värmlandssonen Johan Olofsson har gjort sex säsonger i Malmö Redhawks efter att ha kommit hit från Leksand 2017. Det har nu hunnit bli över 300 matcher för klubben och det är inte ofta nr 8 saknats i laguppställningen då han sällan missat matcher för laget. Tvärtom har publiken inte sällan fått skåda Johans ”patenterade” rundor i offensiv zon där han visar prov på sin snabbhet och teknik. Detta syntes inte minst i matchserien mot Brynäs där han även producerade tre poäng på fem matcher.

– Vi är glada över att ännu en trotjänare fortsätter i verksamheten. Johan har haft en bra utveckling under sina år i Malmö och är en spelare som alltid kommer till jobbet. Han bidrar med både det hårda jobbet och kryddar det med sin speed. Avslutningen på säsongen lovade gott, där Johan visade upp en strålande form när det behövdes som mest. Vi ser fram emot kommande säsong tillsammans, säger sportchef Björn Liljander i en kommentar.

Efter att slutsignalen gick i Gävle kunde Johan Olofsson landa hemma i Malmö igen och tog då några extra dagar på sig att fundera kring framtiden.

– Det blev en lång säsong för oss och även om jag kände att jag ville ta några dagar att fundera så känns det kanon nu när det äntligen är klart. Under åren jag varit här i Malmö har jag verkligen hittat mig själv och det känns jäkligt kul att köra minst ett år till, säger en glad Johan Olofsson.

Ovan är ett utdrag ur en längre intervju med Johan som kommer att publiceras på Malmoredhawks.com imorgon fredag. Där kan du läsa om alltifrån hans tankar om den gångna säsongen, stämningen i laget under kvalet och kemin med lagkamraten Christoffer Forsberg.

FAKTA / #8 Johan Olofsson
Född: 1994-05-09
Födelseort: Arvika
Längd / vikt: 175 cm / 74 kg
Position: Forward
Skjuter: Höger
Klubbar i karriären: Arvika HC, Färjestads BK, AIK, Leksands IF, Malmö Redhawks
Aktuell: Skrivit på ett nytt ettårskontrakt med Malmö Redhawks

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners