MALMÖ REDHAWKS: Johan Olofsson förlänger

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det blir ytterligare två säsonger i Redhawks för Johan Olofssons del. Nu har den 26-årige ytterforwarden skrivit på ett avtal som innebär att han stannar i klubben.

– Att förlänga har varit mitt mål och min förhoppning hela tiden. Det känns väldigt bra att det nu är klart. Vi har en riktigt bra stomme här, som varit på plats länge och som driver gruppen framåt – och den här gruppen vill jag fortsätta att vara en del av. Dessutom har vi väldigt bra förutsättningar med både en fantastisk arena och alla faciliteter runt den samt att vi verkar i en helt underbar stad. Nu längtar jag efter att få spela de där riktigt avgörande matcherna inför fulla läktare igen och verkligen känna fansen i ryggen. Förhoppningsvis blir det verkligen under nästa säsong, säger Johan Olofsson själv i en kommentar.

Den skridskostarke och irrationelle forwarden har redan hunnit med fyra säsonger i klubben. Under dessa har han prickat in 49 tävlingsmål och kommer därmed att jaga en milstolpe direkt när SHL-säsongen 2021-22 inleds.

– Under de här säsongerna har Johan blivit en ryggradsspelare hos oss. Med sin fart, teknik och vassa skott är han ett hot i offensiven och vi ser en potential i att han ska kunna göra fler mål för oss. Han är dessutom en av ligans främsta straffskyttar samtidigt som han alltid gör jobbet i defensiven och ä oerhört skicklig på att döda bort utvisningar, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Det nyskrivna kontraktet innebär att Johan Olofsson förblir en Redhawksspelare till våren 2023.

FAKTA / #8 Johan Olofsson
Född: 1994-05-09
Födelseort: Arvika
Längd/vikt: 175 cm/74 kg
Position: Forward
Skjuter: Höger
Moderklubb: Arvika HC
Klubbar i karriären: Arvika, Färjestad, AIK, Leksand, Malmö Redhawks
Aktuell: Förlänger sitt kontrakt med Redhawks till våren 2023.

Spelarprofil Johan Olofsson

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners