BLACK FRIDAY – kompetent gjord skräckkomedi, men varken rolig eller spännande

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Casey Tebo
Skådespelare: Devon Sawa, Ivana Baquero, Ryan Lee, Michael Jai White, Bruce Campbell
Land: USA
År: 2021
Genre: Skräck, Komedi
Distributör: Njutafilms
Betyg: 2

1989 gjorde Scott Spiegel slasherfilmen Intruder, i vilken personalen på en stormarknad mördas av en galning. Bruce Campbell gör ett litet inhopp som polis i filmen. Nu är Campbell tillbaka i en skräckfilm – eller snarare en skräckkomedi – som utspelar sig i en butik. Den här gången har han en större roll som butiksföreståndare och nu handlar det om en leksaksaffär.

Det är Black Friday och personalen på We Love Toys väntar på att dörrarna ska öppnas, och horder av kunder ska välla in för att slåss om varorna. Vad alla missat är att en meteorit slagit ner i närheten, och denna får folk att förvandlas till blodtörstiga monster. Kunderna far omkring i butiken och slåss med personalen, de som blir bitna blir i vanlig ordning smittade, och antalet överlevande decimeras.

Kompetent gjord

Black Friday är regisserad av Casey Tebo, som tidigare mest gjort musikvideor. Makeup-effekterna står Robert Kurzman för, han var även inblandad i effekterna i ovan nämnda Intruder. Förutom Bruce Campbell återfinns Devon Sawa och Michael Jai White i rollistan. Det här är en lågbudgetfilm som ser bra ut, den är kompetent gjord och effekterna är bra.

Jättemonster mot slutet

… Problemet är att filmen inte är speciellt rolig för att vara satir och komedi. Den börjar bra, men halvvägs in tröttnade jag. Jag trodde att filmen skulle driva mer med Black Friday som fenomen, men det glöms snabbt bort. Speciellt mycket slapstick och roliga scener får vi inte heller, och spännande är det förstås inte alls. Även om folk hela tiden springer omkring och folk tas av daga titt som tätt, är det hela ganska stillastående. När det mot slutet dyker upp jättemonster hade jag tröttnat.

Roligast i Black Friday är att Bruce Campbell ser ut som Basil Fawlty.

Det är synd att manuset är för slappt och slarvigt.

print

Våra samarbetspartners