HÅKAN BRÅKAN – spin-off på senaste Sune-trilogin

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Ted Kjellsson
Skådespelare: Silas Strand, Yussra El Abdouni, Sissela Benn, Fredrik Hallgren, Marlo Mustafa
Premiär: 2022-12-25
Betyg: 3

Håkan Bråkan är som bekant Sunes lillebror. och detta är inte första gången som Håkan har huvudrollen. Senast var 2004 i filmen Håkan Bråkan & Josef, och året innan hade han huvudrollen i 2003 års julkalender. Skådespelarna som gestaltar de olika rollfigurerna i familjen Andersson har varit många genom åren, men här återkommer faktiskt föräldrarna Fredrik Hallgren (Rudolf) och Sissela Benn (Karin) i denna spin-off på senaste Sune-trilogin. Fast rollen som Håkan är ersatt av Silas Strand.

Trots att vare sig Sune eller Anna förekommer i filmen, så nämns de ett par gånger bara så att vi vet att de finns, men detta är definitivt Håkans film. Handlingen är ganska enkel; Håkan och hans bästa kompis Beiron har blivit helt uppslukade av dataspelet Woriyagi. Som av en händelse har Håkans skola nu utlyst en tävling i just detta spel där vinnaren utser vem som ska bli nästa elevrådsordförande. Detta är något som Håkan bara måste vinna för han vill absolut inte gå i sin fars fotspår. Samtidigt håller Karin på att tillsammans med kommunen utveckla en biblioteks-app, och för att få detta projekt att fungera måste de ha ett möte med en IT-guru.

Inbrottstjuvar härjar

Då Håkans syskon är iväg på annat håll tvingas han att dras med dottern till en kommungubbe som barnvakt. Amanda, som hon heter, tvingas nu passa Håkan men hon har ju helt andra planer och lovar att lämna honom ifred med sitt spelande. När Håkan blivit uppskickad på Amandas rum hittar han ledtrådar om att Amanda kan vara Gameanda, en legendar i Woriyagis värld. Samtidigt härjar ett gäng inbrottstjuvar i deras kvarter och där är Amandas familjs hus det största och vackraste…

Barnens föräldrar lär också få det kul

Det som händer och sker följer självklart mönstret från alla andra Sune-filmer, men det är ju underhållande, och de dryga 90 minuterna går relativt snabbt. Filmen lär dra en stor publik under denna julhelg, och ja barnens föräldrar lär också få det kul där inne i salongen.

print

Våra samarbetspartners