ANNE MARIE RYAN : EN JULSAGA I STOWFORD – har allt som en julroman behöver

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Originaltitel: The Six Tales of Christmas
Förlag: Norstedts
Översättning: Maria Nääs
Genre: Skönlitteratur i översättning
Antal sidor. 345
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2022-10-12

En charmig liten brittisk by, en liten bokhandel som hotas av nedläggning, en liten vit hund och en storslagen vit jul … och ett julmirakel … En julsaga i Stowford har allt som en julroman behöver. Ett myller av knasiga, intressanta, egensinniga, sympatiska karaktärer. Massor av tedrickande och bokprat. Mängder av böcker. Och en optimistisk infallsvinkel om att goda gärningar (och böcker!) kan göra livet lättare, bättre, mer uthärdligt … Ja, de till och med kan rädda liv.

Nora och Simon och den lilla vita hunden Merry står inför ett sorgesamt faktum: skulderna är större än intäkterna, och denna jul kommer att bli bokhandelns allra sista. Vad ska man göra? Bokhandlar må gå under, men böcker, och den kraft som finns i bra berättelser, går aldrig under!

Nora får en idé om att ge böcker till sex stycken personer som skulle behöva det allra mest i jul, nomineringar samlas in online, och de sex utvalda vinnarna kommer att få en jul de sent ska glömma. Det gäller även Nora och Simon. För när någon bestämmer sig för att starta en insamling för att rädda bokhandeln verkar det som om även Nora och Simon kommer att få uppleva ett alldeles eget julmirakel…

Proppfullt med underbar julstämning

Det här är en charmig, myllrande bok som är proppfull av julstämning och goodwill. Romanen påminner en hel del om Frank Capras klassiska julfilm It’s a Wonderful Life med James Stewart i huvudrollen – och det refereras till filmen under handlingens gång. Men ännu mer till boken The Greatest Gift som är förlagan till filmen. Man befinner sig så klart bland läsande vänner under handlingens gång.

Det här är en bok för alla bokälskare och alla som tror på små mirakel. Eller att goda gärningar får oanade och mycket härliga konsekvenser!

print

Våra samarbetspartners