MRS. HARRIS GOES TO PARIS – feelgood med sympatisk huvudroll, men mer för mamma än för mig

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Anthony Fabian
Skådespelare: Lesley Manville, Isabelle Huppert, Lambert Wilson, Alba Baptista, Lucas Bravo
Premiär: 2022-10-14
Betyg: 3

Det är bara att konstatera: feelgood-filmer och jag är sällan helt kompatibla. Hur trevliga de än må vara, tråkas jag oftast något, i fallet Mrs Harris Goes to Paris blev jag emellanåt till och med lite lätt rastlös (kan eventuellt finnas medicinska skäl därtill).

Lite av problemet; det blir ofta lite väl sockrat och tillrättalagt och inte minst osannolikt. Och osannolika filmer och jag är inte heller en “match made in heaven”.

Snubblar sig in i Diors heligaste

Som i denna osannolika film där en brittisk, medelålders städerska 1957 verksam i London, blir kär i en Diorklänning som hon får syn på hos en av sina arbetsgivare och efter att – osannolikt – kommit över en hyfsad summa pengar, beger sig till Paris för att inhandla en dylik åt sig själv. Såklart tar det inte många sekunder innan hon lyckats snubbla sig in i företaget Diors allra heligaste rum…

Jämför inte med originalet

Lesley Manville i huvudrollen är sympatisk, men detta är mer en film för min mamma än mig.

Filmen är en remake, originalet kom 1958, och det kommer jag givetvis inte att kunna jämföra med.

print

Våra samarbetspartners