THE GREATEST BEER RUN EVER – för bra för att vara sann

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Peter Farrelly
Skådespelare: Zac Efron, Russell Crowe, Bill Murray, Ruby Ashbourne Serkis, Kevin K. Tran
Land: USA
ÅR: 2022
Genre: Drama, Komedi, Äventyr
Längd: 126 minuter
Visas på Apple TV
Betyg: 3

Apple TV är väl inte direkt tjänsten man kollar på för nyare filmer, men då och då dyker faktiskt egenproducerade filmer upp. Bland de mer kända finns Tom Hanks-filmerna Greyhound och Finch. Nu har turen kommit till att filmatisera John “Chickie” Donohues självbiografiska Vietnam-äventyr med samma namn.

Filmen liksom boken handlar om hur den före detta marinkårssoldaten Chickie Donohue får för sig att göra något åt sina polare som är i Vietnam och slåss för Onkel Sam. Året är 1968 och Chickie sitter på den lokala puben i New Jersey samtidigt som allt fler protester mot kriget drar igång på gator och torg. Chickies syster är en av dem som leder en av protesterna. Samtidigt kommer fler och fler av Chickies kompisar hem i kistor, så begravningarna är många. Det är då Chickie får idén tillsammans med bartendern att fylla en stor bag med öl, dra över till Vietnam och besöka polarna för att dela en bira med dem. Sagt och gjort.

Bjuda på bärs i brinnande krig

Chickie drar nu ut på vad som skulle bli ett fyra månader långt äventyr. För att ta sig till Vietnam mönstrar han på en ett fartyg som tar honom till Saigon. Väl där ger han sig ut mitt i brinnande krig för att leta upp sina polare och bjuda dem på bärs.Som de säger i filmen “Less drinking, More thinking”, så kanske hade det varit hade det varit till hjälp för Chickie om han hade tänkt till några varv till.

Av mannen bakom Dum och dummare

Hade detta varit en skröna hade den varit för bra för att vara sann, men nu är det här ingen skröna utan en otroligt dumdristig historia som verkar kunna hitta en helt ny publik. Jag har hört talas om denna story ett par gånger tidigare,så jag blev uppriktigt förvånad när jag såg att Apple TV hade filmatiserat den. Att de sedan lyckats få Peter Farrelly, mannen bakom filmer som Greem Book, Den där MaryDum och dummare att regissera gör det än mer intressant. Framför kameran ser vi även en mer vuxen Zac Efron än tidigare, samt veteranerna Russel Crowe och Bill Murray.

print

Våra samarbetspartners