BILLY OCEAN, Koncertsalen, DR Koncerthuset, Köpenhamn den 13 september 2022 – fantastisk röst i hitkavalkad av Grammyvinnaren

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det var kärlek i luften i konsertsalen igår. Den engelske hitmakaren och Grammyvinnaren Billy Ocean kom ju till DR:s Koncerthus då, och med sig hade han självklart oförglömliga hits som Caribbean Queen och Love Really Hurts Without You.

Hela 30 miljoner album har sångaren sålt genom åren, så det är inte så konstigt att den internationella succén hållit i sig i flera decennier.

Succén var given

Så sent som 2019 besökte Ocean Köpenhamn för första gången, och när han nu återvände och tog vägen förbi Koncertsalen var hitparaden tämligen likartad. Men succén var förstås given ändå när 72-åringen åringen åter tog publiken genom storhetstiden från mitten på 70-talet och vidare genom hela 80-talet.

Världshit från Den vilda jakten på juvelen

Denna kväll kunde för övrigt inte bara ovannämnda hits märkas, utan många kunde garanterat även nicka igenkännande åt klassikern When the Going Gets Tough, the Tough Get Going, känd från filmen Den vilda jakten på juvelen med Michael Douglas och Kathleen Turner, som blev en världshit 1985.

Fantastisk röst

Men även om nu lång tid förflutit sedan dess, så håller Ocean alltjämt måttet, och då inte minst hans röst som tedde sig närmast fantastisk denna kväll.

När sedan nummer som fina balladen Suddenly, Loverboy och Get Outta My Dreams,Get Into My Car, avverkades var det givet att fansen skulle resa sig upp ur stolarna och såväl dans som allsång skulle bryta ut.

”Are you my loverboy

Att hitsen dominerade var väl knappast oväntat, men det vankades även ett par nummer från 2020 års gedigna albumsläpp One World, inklusive titelspåret. Om inte annat bekräftade Ocean med de nya numrena att han forfarande kan leverera sånger av hög klass.

Med detta sagt var självklart publiken bokstavligt med på noterna genom hela showen. ”Are you my loverboy? frågade Ocean från scenen, och svaret kom lika givet som snabbt.

Klicka på valfri bild för att se bildspelet.

print

Våra samarbetspartners