COPPELIA – sci-fi och balett i sagoberättelse med fantasifulla kulisser

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Steven de Beul, Ben Tesseur och Jeff Tudor
Skådespelare: Michaela DePrince, Daniel Camargo, Vito Mazzeo, Glynis Terborg, Nancy Burer
Premiär: 2022-08-12
Betyg: 3

En lantlig by, lika pittoresk som om Tim Burton hade tagit sig an Pelle Svanslös finns Doktor Coppelius, en vetskapsman och uppfinnare som skapar robotkvinnan Coppelia vars egenskaper vore perfekta om hon bara fick ett riktigt hjärta. Byborna blir hänförda av den karismatiska vetenskapsmannen men det är endast Swan (Michaela DePrince) som anar oråd.

Ingen dialog utbyts och här utgör koreografin en stor del av berättelsen, precis som en riktigt balett.

Sagoberättelse med fantasifulla kulisser

Målgruppen blir dock den yngre publiken. En sci-fi och balett där etablerade dansare tar sig an en sagoberättelse med fantasifulla kulisser och omgivningar i 2-D. Att en balett framförs på vitaduken så här verkar intressant och innovativt men framförallt är detta en film för den som redan har en passion för balett eller drömmer om att bli en ballerina som dessutom kan vara en hjälte.

print

Våra samarbetspartners