THE LOST CITY – charmigt galen romantisk actionkomedi som står sig väl i konkurrensen

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Aaron Nee & Adam Nee
Skådespelare: Sandra Bullock, Channing Tatum, Daniel Radcliffe, Da ´Vine Joy Randolph, Brad Pitt
Land: USA
År: 2022
Genre: Action, Komedi, Äventyr
Längd: 112 minuter
Format: DVD, Blu-ray
Distributör: SF Studios
Betyg: 4

En romantisk actionkomedi med äkta stunts, härlig stuns och genuina miljöer. Dessutom gnistrande personkemi mellan Sandra Bullock och Channing Tatum – som båda två behärskar fysisk komedi in i minsta detalj. Liksom verbal tajming.

Indiana Jones, Romancing the Stone, Jumanji: Welcome to the JungleThe Lost City står sig väl i konkurrensen av gamla actionkomedier.

Välklädd skurk, kärlekskrank fotomodell och screwballkemi

Vi får en megalomanisk och välklädd brittisk skurk, värdig en James Bond film, spelad av Harry-Potter-kändisen Daniel Radcliffe.

Vi får en kärlekskrank fotomodell, spelad av Channing Tatum, som på fullt allvar tycker att det är en bra ide att ta med sig en vältalig och vältränad före detta Navy Seal. Som ser ut som Brad Pitt (och spelas av Brad Pitt) när han vill imponera på sitt hjärtas dam, en välutbildad och intellektuell författare som egentligen anser sig stå över genren “romance”. En för henne förhatlig och sentimental genre i vilken hon har råkat bli en lukrativ bästsäljarförfattare. Satiren över förlagsindustrin är vältajmad och med en träffsäker satirisk udd.

Härligt galen “omaka par” romans

Vi får magiskt vackra miljöer från Dominikanska Republiken (och vi slipper bitas av mygg medan vi avnjuter dem).

Och som grädde på moset: Vi får en sådan där härligt galen “omaka par” romans som inte gjorts så härligt galet och trevligt tramsigt sedan screwballkomedins mest välputsade glansdagar.

Charm, karisma och flygande ostbricka

Det här är “old school blockbuster” som har charm och karisma -precis som filmens producent och huvudrollsinnehavare, Sandra Bullock.

För alla som gillar galna scener med kockar och mat: här finns en kock som bara vill komma åt sina tomater (men får lyssna på en lång monolog av Tatum istället), och vad som måste räknas som filmhistoriens största flygande ostbricka.

En film som garanterat får matinéälskare att dra på smilbanden, lika lätt som när man säger “Cheese!”.

print

Våra samarbetspartners