RED FANG, KB, Malmö den 28 juni 2022 – stonerrock för hela slanten med både moshpit och stagedivade

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Ja, det var ju inte alls dumt detta. Red Fang från Oregon i USA drar runt på en liten turné och deras stonertunggung passade alldeles utmärkt i en den miljön som KB har att erbjuda. Det är pang på i alla låtar, coola riff och ett jädrans driv. Undertecknad har inte lyssnat så mycket på detta band men det var lätt att ta till sig låtarna. Alltid kul när det är lättlyssnat. Förutsatt att man nu gillar stonerrock. Då de hade mer eller mindre två leadsångare så blev det lite nyanserat även om man inte kunde höra ett smack av vad som sjöngs. Men skit i det. Det viktiga är ju attityden och den saknades absolut inte.

Moshpit och stagedive

Större delen av publiken verkade ha bra koll på låtar då det sjöngs med. De har tydligen sin publik även här i Sverige. Vet inte om det är lönt att jämföra de med några andra band men jag fick vibbar av Monster Magnet och en skvätt av Foo Fighters. Bevisligen var det tillräckligt drivet för elda igång publiken med röj och några tog sig även upp på scen för att ta ett svanhopp ut i publiken. Modigt om inte annat.

Schysst setlist för kvällen

Med fem plattor i bagaget var det inte så svårt att välja ut en schysst setlist. Lyckades dock inte lista ut alla låtar då det kryptiskt handskrivna setlistan var svårtydd. Så mycket kom jag fram till att de öppnade med Reverse Thunder från 2009. Sen finns det alltid några låtar som lyfter lite mer än andra. Medryckande Wires och hårt gitarrmanglande Prehistoric Dog låg i denna kategori. Nu kan man tro jag plankat Spotifys lista på deras mest populära spår men det stämde ju bra med vad de spelade live. Blood Like Cream är det väldigt svårt att stå stilla till och det är ju det som är meningen. Senaste plattan släpptes 2021 och från den fick vi höra den stenhårda Two High och Arrows som manglade på i tidig Black Sabbath-anda.

Både se- och hörvärt

Red Fang gav allt och fick publikens stöd från första tonen. Det är rakt utan krusiduller och det verkade uppskattas den här svettiga kvällen på KB. Ljudbilden var kanske inte helt ok men det funkar på den här sortens musik. Då bandet gav ett sympatiskt och okonstlat intryck blev det en angenäm kväll.

print

Våra samarbetspartners