THE QUIREBOYS, KB, Malmö den 14 april 2022 – man saknade sparkade Spikes scenpersonlighet och rossliga röst

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Innan The Quireboys äntrade scenen lät de Stockholmsbandet Revelations värma upp publiken. Det för mig hittills okända bandet gjorde här sin Malmödebut och vad passar då bättre än KB. Revelations spelade en klassisk 70-talshårdrock med stabila gitarrslingor och hårt komp inspirerade av band som Deep Purple och Black Sabbath. Så visst kändes det som en tanke att man utöver det egna materialet även passade på att avverka en cover på Black Sabbaths N.I.B..

Ny platta på gång

Trots att bandet bildades redan för tio år sedan har de väl inte direkt varit ute och härjat alltför mycket. Däremot har de hunnit med ett antal singlar och en fullängdare. Dessutom är en ny platta är på gång. Bandet har även turnerat med band som Paul Di’Anno (Iron Maiden), Chris Holmes (WASP) och hårdrockspionjärerna Neon Rose. Totalt sett talar vi positiv överraskning här.

Positivt är ett adjektiv man är ytterst tveksam till att koppla till kvällens huvudattraktion The Quireboys med tanke på kontroversen med Spike, originalmedlemmen som fick sparken från bandet för drygt en månad sedan.

Man saknar Spikes rossliga röst

Dagens The Quireboys ståtar numera med gitarristen Guy Griffin som sångare, och det är väl inget större fel på honom men man saknar Spikes rossliga röst och scenpersonlighet. Turnén heter som bekant A Bit of What You Fancy 30th Anniversary Tour, således är det debutalbumet som är i fokus, men tyvärr är bandet så starkt förknippade med Spikes säregna röst att det här inte riktigt höll fullt ut. Dessutom är det endast Guy Griffin i dagens The Quireboys som var med för trettio år sedan dock endast som gitarrist och inte låtskrivare.

Borde byta namn

Men detta till trots var uppslutningen på KB likväl skaplig denna Skärtorsdag, men med Spike i bandet hade det säkert varit lapp på luckan. Det var nog en hel del som begärde pengarna tillbaka då detta inte var det The Quireboys som de betalt för som uppträdde. Dock var nog de flesta nöjda med vad de såg men det var inte The Quireboys de såg – bandet borde bytt namn till New Quireboys eller något liknande.

Foto: Michael Lindström

Skriven 2022-04-15

print

Våra samarbetspartners