ANH DO : NINJAKLONERNA – ganska tunn story, men bilderna har schwung och karaktärerna är roliga och varmhjärtade

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Originaltitel: Ninja Kid 5: Ninja Clones
Förlag: B. Wahlströms
Serie: Ninja Kid (del 5)
Översättare: Sabina Söderlund
Genre: Äventyr & Spänning
Läsålder: 6-9 år
Antal sidor: 189
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2022-03-04

Något som alla superhjältar vet: Det jobbigaste med att vara superhjälte är att hålla sin sanna identitet hemlig!

Nelson och Kenny verkar vara två vanliga killar, men när den ondskefulle Doctor Kane dyker upp och hotar staden förvandlas de till Ninja Kid och H-killen. Klasskompisarna har börjat bli misstänksamma. Varför är aldrig Nelson och Kenny på plats när superhjältarna sveper in och sparkar rumpa?

Farmor to the rescue!

Nelson och Kenny har inte Doctor Strange till sin hjälp (många superhjältar och superskurkar tycks vara högutbildade?!). Däremot har de Kennys farmor. Ett uppfinnargeni som skulle göra James Bonds Q grön av avund – eller alternativt: förbluffad och inspirerad.

Klonerna fixar matteprovet … och charmar de söta tjejerna

Farmor uppfinner två kloner som kan ta Nelsons och Kennys plats i skolan när de är ute på superhjälteuppdrag. (Man kan tycka att superklonerna skulle kunna ta de farligaste superuppdragen – de kan ju inte avlida av skadorna). Planen fungerar dock inte så bra, eftersom superklonerna gör allting bättre än Nelson och Kenny. Från matteprov till att charma tjejerna som Nelson och Kenny gillar …

Ondskefull ninjaduell

En olycka kommer sällan ensam. Snart dyker Doctor Kane upp för att utmana Ninja Kid på duell. Och även Doctor Kane har en klon i sin tjänst, en med helt utvecklade superninjakrafter …

Skådespelarkändis ska sälja in serien

Det här är superlättläst humoristisk mysläsning, med stor stil och med mer bilder än text per uppslag. “Ahn Do” står det med stora bokstäver på omslaget – men Ninja Kid serien skulle inte vara något utan Anton Emdins fartfyllda, serieliknande, svartvita teckningar. Men det är ju Ahn Do som har varit med i Australiens version av Let’s Dance och är den stora kändisen som ska sälja in Ninja Kid serien …

Bästa vänner kan vara likadana

Storyn är ganska tunn, och utbredd över en lång serie med böcker, men bilderna har schwung och dessutom är karaktärerna roliga och varmhjärtade. Nelson och Kenny är ett bra exempel på att bästa vänner kan vara likadana – och lika snälla! – och ända vara roliga tillsammans.

Och uppfinnar-farmor är ju helt underbar!

print

Våra samarbetspartners