DAG ÖHRLUND : 419 TIMMAR – medryckande och rafflande med ett ständigt bladvändande driv framåt

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Lind & Co
Serie: Ewert Oswald Truut (del 7)
Genre: Deckare
Antal sidor: 429
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2021-11-02

Vem är Sveriges mest älskade kommissarie? Ewert Truut skulle kunna vinna detta deckarpris, om det fanns att dela ut. (Tips här till Crime Time Awards!). Ständigt lika varmhjärtad, skarpsynt, lågmält humoristisk och smått butter är Truut nu tillbaka i 419 timmar. Vän av ordning och deckare kanske undrar om detta är en längre fortsättning på Tre timmar – men nej, de båda deckar-lundarna Roslund och Öhrlund har inte slagit sina påsar samman – än så länge.

Trojka med bockmysterium

Förutom Ewert Truut får vi även träffa Carolina Herrera och Richard Kahn igen och tillsammans ska trojkan ta sig an en seriemördare som inriktar sig på män som alla får en bock inritad på kroppen. Men förutom bockillustrationen … finns det väl ingenting som offren har gemensamt? 49% av världens befolkning är män, så där finns inte mycket att gå på. Ska den skarpsinnige Truut gå bet för första gången i sin karriär?

Missräkning och misse-kränkning

Ewert Truuts privatliv har förändrats, nu för tiden är han både sambo och hundägare och han tvingas till och med att byta namn på sin högt älskade kattunge. Flämt! Vilken misse-kränkning!

Samtidigt funderar Truut på vad det är han missar på jobbet. Frustrationen växer, mordantalet växer … och när Truut till sist närmar sig sanningen blir det en chock utan motstycke.

Säljer storyn med bladvändande driv

Det som säljer storyn är framför allt Dag Öhrlund och hans berättande – stilsäkert, humoristiskt, medryckande, rafflande och med ett ständigt bladvändande driv framåt.

print

Våra samarbetspartners