THE COMEBACK TRAIL – DeNiro, Jones och Freeman i vänlig satir över 1970-talets Hollywood

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: George Gallo
Skådespelare: Robert DeNiro, Tommy Lee Jones, Morgan Freeman, Zach Braff, Emile Hirsh
Land: USA, Storbritannien
År: 2020
Genre: Brott, Komedi
Längd: 104 minuter
Format: DVD, Blu-ray
Distributör: SF Studios
Betyg: 3

Hollywood, 1970-tal, drömmar, damm och westerns. Intrigen är som tagen från musikalen The Producers, där ett par producenter inser att en föreställning som läggs ner direkt efter premiären kommer att ge dem mer pengar än en mer lyckad föreställning. Och så sätter de upp musikalen Det våras för Hitler… som blir oväntat lyckad. Ja, det har gjorts förr, och det här är inte ens första gången som The Comeback Trail filmats. Detta är en reboot, med nya gamla ansikten i rollerna.

Producenten Max Barber (Robert De Niro) och hans systerson (Zach Braff) har gång på gång producerat filmer som floppat spektakulärt. Den senaste floppen involverar mördarnunnor. En trailer för denna film finns med under eftertexterna.

Fem miljoner dollar för ett misslyckat stunt

Samtidigt tjänar Max Barbers gamla rival James Moore (Emile Hirsch) storkovan på att hans stjärna dör under inspelningen under ett misslyckat stunt. Fem miljoner dollar … Nu gäller det bara att hitta en desperat åldrande stjärna (Tommy Lee Jones) och försäkra honom för en miljon, låta honom dö under inspelningen av en dammig gammal western … och håva in pengarna som Max har investerat för en skum gangsters räkning (Morgan Freeman).

Sparkad, stångad och sprängd

Men westernstjärnan vägrar dö och istället blir det Max som sparkas av hästar, stångas av tjurar och flyger i luften i en explosion … i slapstick nummer efter slapsticknummer. Nej, Robert De Niro gör inte sina egna stunts. Det märks.

Så småningom går det upp för Max att han för första gången i sitt liv håller på att göra en bra film … men hur ska han rädda sin stjärna från att avrättas av sin gangsterinvesterare?

Griper efter halmstrån

Åldrande stjärna som griper efter halmstrån. Det kanske är en metafor för Robert De Niro och hans nuvarande karriär? Han gör i alla fall bättre ifrån sig här än i The War with Grandpa och Meet The Fockers. Det här är en milt vänlig satir över 1970-talets Hollywood, där allt ordnar sig till det bästa till sist.

Rostiga revolvrar, rostiga skämt

Något som lägger sig som en våt filt över filmen är kombinationen skarp ammunition, westerns och dödsolyckor, som det skämtas om. I verkligheten har man i färskt minne en dödsskjutning och en skadeskjutning under inspelningen av westernfilmen Rust, som också hade en avdankad gammal stjärna i huvudrollen. Det är inte speciellt kul att se en deprimerad gammal westernhjälte sitta med pistolpipan i munnen och leka rysk roulette.

Den här filmen hade sex producenter och trettiotvå exekutiva producenter. Ju fler kockar … Få producenter är idag lika hands-on som Max. Eller lika få.

Kändisar, Hugh Hefner och OS-guldmedaljör i simning

Originalet från 1982 har många kändisar som spelar sig själva i cameos, som Hefner och one-linernas mästare Henny Youngman. Westernhjälten spelas av OS-guldmedaljören som blev filmkändis under namnet Buster Crabbe. Kanske är han mest känd som Tarzan och Flash Gordon … The Comeback Trail blev hans sista film.

print

Våra samarbetspartners