ELSA BESKOW : TITTA DJUR! (UR ELSA BESKOWS BILDSKATT) – fin introduktion till djur och natur för de minsta

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Bonnier Carlsen
Illustrationer: Elsa Beskow
Läsålder: 0-3 år
Genre: Barn, Babyböcker
Antal sidor: 16
Format: Kartonnage
Utgivningsdatum: 2021-10-25

Titta djur! innehåller bilder på så många av barnens favoritdjur — från kattungar till björnar. Både tama djur och djur som lever vilda i skog och mark finns representerade.

Det är intressant att tänka på hur Elsa Beskows bilder fungerar fritt, utan att vara del i ett narrativ, som de ursprungligen var. Visst, de finns som julkort, vykort, planscher och till och med som julgranskulor. I en bok med bilder från olika sagor är det som att bilderna tillsammans bildar en ny saga. Eller så kan man själv hitta på historier utifrån de olika bilderna. Eller, om man läst originalböckerna, kan man roa sig med att komma ihåg sagorna som de är från.

Flugsvampar, fåglar och fiskar

Sagan om den nyfikna abborren finns just nu i nytryck som behändig Ekorrbok. Renen är från – det är rätt säsong att ta fram denna bok igen! Hare och ugglor och ekorrar kommer från Tomtebobarnen. En saga som förmodligen kan hållas ansvarig för försäljningsuppsvinget när det gäller allt som är flugsvampsaktigt och flugsvampsprickigt i advents- och juletider. Fågeln är från Solägget. Kommer fågeln att lyckas trösta den gråtande lilla älvan?

Sjungande med blåbärskorg

Några bilder är “soloprojekt”. De som Elsa Beskow gjorde till vännen Alice Tegnérs visbok. Björnbilden ackompanjerade Mors lilla Olle.

Titta djur! Är en fin introduktion både till djur och natur och till Elsa Beskows underbar värld. Boken är gjord i slitstark (och bitstark) kartong.

print

Våra samarbetspartners