BOBHUNDMUSIKAL: FÖR FOLK MED TINNITUS, Helsingborgs Stadsteater den 15 oktober 2021 – Bob Hund som spöken i ny musikal

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Kajsa Giertz
Koreografi: Kajsa Giertz
Medverkande: Sasha Becker, Cecilia Borssén, John Essing, Christian Gabel, Mats Hellquist, Jonas Jonasson, Karin Li Körsbärsdal, Conny Nimmersjö, Elin Norin, Gisela Swarting, Thomas Öberg

Bob Hund har alltid gått sin egen väg och utmanat sig själva. De är ett fantastiskt liveband som härjat runt i 30 år. Nu har de gått ytterligare ett steg och gjort en musikal. I sann Bob Hund-anda.

Nä, de kommer aldrig att bli nominerade för bästa skådespeleri eller manus men det tror jag inte de bryr sig om ett skvatt. Att stå och lira låtar är det många band som fixar, men att få ihop en story som är både varm och rolig med ändå har en hel del allvar inte det lättaste. De har tillsammans med riktiga skådespelare repat ihop drygt två timmar med dialoger, musik och agerande som definitivt känns trovärdigt. Att Thomas Öberg, har scenvana märks då hans agerande och kroppsspråk är både underhållande och tokroligt.

En intressant vändning

Dramatikern Hanna Nygren som växte upp med bandets låtar har skrivit manuset och för henne var det självklart att skriva en pjäs baserad på deras musik. Detta var tanken från början, men när bandet själv ville vara med i pjäsen blev det en intressant vändning, och det hela utvecklades till något betydligt mer. Det har dessutom resulterat i några nya låtar. Bland annat, Reserverat för spöken och Kunden har alltid rätt.

Bob Hund som spöken

Storyn kortfattat handlar om ett tjejband som heter Bob Katt, som har problem med att hålla sams, och som alla andra band har slitningar åt alla håll. Medlemmarna i Bob Hund är numera spöken och känner att deras uppdrag är att rädda bandet från att splittras.

Kan tyckas banalt, men det är en helt ok story. Föreställningen varar i 2,5 timme med en liten paus och om man skulle kritisera något är det kanske att man nog skulle ”klippt” ner den lite utan att något då skulle gått förlorat.

Ska sättas upp i Göteborg

Jag misstänker att publiken till största delen bestod av Bob Hund-fans som efter den långa pandemin var glada över att få se bandet igen även om det inte var en konsert. Men vecka 48 som nu är en helig vecka tack vara låten Helgen vecka 48 kommer bandet att spela i Malmö, Göteborg och Stockholm.

Kan tilläggas att samtliga föreställningar är utsålda. De i Helsingborg verkar ha sålt bra, och även där har flera av dem sålt ut. I slutet av november ska musikalen sättas upp i Göteborg.

Är man minsta intresserad av gå att se något lite udda rekommenderar jag att gå och sen den. Vem vet vad de hittar på nästa gång?

Skriven 2021-10-19

print

Våra samarbetspartners