IDAG, MÅNDAGEN DEN 27 SEPTEMBER FIRAR DAGMAR NAMNSDAG. ÅTMINSTONE I SVERIGE

Klicka på bilden, för att se hela bilden

I Tjeckien kallas Dagmar Dáša eller Dada o har namnsdag den 20 december. Min kompis hustru heter Dáša och hela deras familj bor i Sverige. Här är en hälsning till er båda. Skulle du Dáša ha din namnsdag efter den 29 september det här året, då skulle jag kunna träffa dig personligen eftersom då är alla Corona-restriktionerna som bortblåsta.

Fast man skulle kunna tro att vi svenskar aldrig hade några Corona-restriktioner alls, med hänsyn till att vi begravde och eldade upp nästan 15.000 Corona-döda. Men vi så avtrubbade, att vi inte längre bryr oss. När vi hade 4.000 döda, då var vi alldeles förskräckta och tyckte att man borde göra något så att Folkhälsomyndighetens mördande härjningar skulle dämpas.

Skulle 15.000 av våra sällskapshundar dö i någon sjukdom på lika kort tid, så skulle vi svenskar ta det på större allvar än vi tar dem mänskliga offer, tro mig.

Som sagt Dáša, grattis.

Vill du läsa min bok Dagmar Daggmask och andra välkända skrönor för vuxna och barn, så finns den till försäljning på ett 50-tal ställen och till utlåning på åtminstone dubbel så många. Försök exempelvis här:

Bokus
Adlibris
Nextory
MLP
Kirjastot
Worldcat
Elisa
Elib

Klicka här för köp av och information om artikelförfattaren Vladimir Oravskys böcker.

© Vladimir Oravsky

Skriven 2021-09-22

print

Våra samarbetspartners