JONATHAN JOHANSSON släpper singeln “Klipporna är fortfarande varma” från kommande album

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Han sprang längst med Mälaren en sen folktom sommarkväll och hörde hur någon spelade Beethovens sjua på högsta volym med fönstren helt uppslagna. Det blev Jonathan Johanssons singel Klipporna är fortfarande varma – en låt om vatten, gravitation och dagdrömmeri, producerad av David Lindvall.

“Den handlar om att…ja, bada och det är väl inte mer komplicerat än så. Skönt att bara gå rakt på sak. Fast ok, jag spelade upp låten för en av mina mer intelligenta vänner som fnös och sa; ‘Vaddå bada, den här låten är djupare än havet, kom igen'”.

Klipporna är fortfarande varma blir Jonathans första singel från det kommande albumet Om vi får leva, etc, som har release våren 2022. Det kommande albumet går tillbaka till det rena popformatet och är inspelat med endast stråk och beats.

I oktober ger sig Jonathan Johansson äntligen ut på turné:
21 okt Plan B, Malmö (utsålt)
22 okt Söderport, Kalmar
23 okt Konsert & Kongress, Linköping
28 okt Katalin, Uppsala
28 okt Träkyrkan, Bollnäs
6 nov Mejeriet, Lund
7 nov Pustervik, Göteborg (utsålt)
20 nov Berns, Stockholm (utsålt)

Jonathan Johansson hit Rosa Himmel blev 2019 den mest streamade svenska låten i Sverige med Molly Sandén som sångerska. Det kritikerrosade albumet Scirocco släpptes 2020 och var det första albumet sedan Love & Devotion (2016) som utforskade kärlekens omöjliga möjligheter. Dessförinnan släppte Jonathan Johansson hyllade Lebensraum! (2015). Albumet blev ett av det årets högst betygsatta svenska skivor och räknas som ett av 2010-talets bästa album.

© Sony Music Entertainment Sweden

print

Våra samarbetspartners