ALI KHALIL: Ex-gängledaren berättar i bok

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Ali Khalil var ledare för det kriminella gänget Gårdstensalliansen/Vännerna.

I boken Lilla Chicago, skriven tillsammans med Cyril Hellman, berättar han sin historia.

“…ingen kan gestalta de äkta rösterna på samma sätt.”
– Jens Lapidus om Lilla Chicago

Ali växte upp i stadsdelen Gårdsten i norra Göteborg. Tillsammans med sina barndomsvänner drogs han tidigt in i kriminalitet. Det tajta gänget kom att kalla sig för Vännerna eller Gårdstensalliansen. De skrämde bort Bandidos från området och hamnade i en inbördes konflikt. Det ledde till krig med avrättningar på öppen gata och oskyldiga offer, däribland barn. Allt kulminerade i den uppmärksammade massakern på Vår krog och bar.

Ali Khalils vänner dog, en efter en. Själv hamnade han på Kumlaanstalten med Sveriges farligaste brottslingar.

Ali Khalil är nu redo att berätta. Om den tuffa uppväxten, livet i Göteborgs kriminella miljö, och om gängkriget som till slut tvingade polisen att inleda en så kallad ”särskild händelse” som annars används vid till exempel stora olyckor, naturkatastrofer och terrordåd.

Om författarna:

CYRIL HELLMAN är författare, filmare och flerfaldigt prisbelönad journalist. Han har tidigare skrivit för dagstidningar som Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Sydsvenskan och Göteborgs posten samt magasin som Vice, ETC, Fokus och Café.

ALI KHALIL är före detta ledare för det kriminella gänget Gårdstensalliansen/ Vännerna

Se boktrailern här!

”…i Lilla Chicago får vi höra en av de inblandades egna röster. Ali Khalil var ledare för en av grupperingarna i Göteborgs kriminella miljö i det gängkrig som kulminerade i skjutningen på Vår krog och bar. Hopplösheten, våldsromantiken och viljan att ta sig upp, och ingen kan gestalta de äkta rösterna på samma sätt som Cyril Hellman.”
– Jens Lapidus, författare

Författare: Cyril Hellman & Ali Khalil
Titel: Lilla Chicago
Format: Inbunden
Släppdatum: 14 september 2021

© Bokfabriken

print

Våra samarbetspartners