THE DRY – kunde blivit mörkare och mer spännande

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Robert Connolly
Skådespelare: Eric Bana, Genevive O’Reilly, Keir O’ Donnell, John Polson, Julia Blake
Premiär: 2021-09-03
Betyg: 3

Eric Bana – i huvudrollen som den federala polisen Aaron Falk har kommit tillbaka från Sydney till den lilla byn Kiewarra för att närvara på begravningen som bottnar i ett tragiskt mord av en hel familj som också var hans vänner. Mordutredningen i byn leds av en ensam oerfaren polis och allt pekar på att det är en familjetragedi vars skuld hamnar på den nu framlidne maken Luke, en gång i tiden nära vän till Aaron.

Föräldrarna till den nu mördade Luke med familj börjar tveka på hans oskuld. De har burit med sig en känsla att deras son även låg bakom en ung flickas död för över 20 år sedan. Men även Aaron är i mångas ögon också skyldig till det dådet där ingen riktigt vet vad som hände.

Har bara skapat indicier

När begravningen väl är genomförd övertalas Aaron att se över den egentliga orsaken till morden. Den oerfarna polisen lyser av lycka och bistår Aaron med information och ledtrådar, som ännu så länge bara har skapat indicier och pådrivit ryktesspridningen. I byhålor brukar rykten som bekant ha en tendens att befästa sanningen redan innan den existerar.

Hillbillies härskar

Filmatiseringen av författaren Jane Harpers bok kunde önskvärt blivit mörkare och mer spännande men i detta fall känns det mer som om en TV-produktion tagit över uppdraget och vi får aldrig riktigt åka med på en djupare resa som bara skrapar på den torra vindpinade ytan där fördomar lever kvar, hillbillies härskar och fnösken brinner.

Skriven 2021-09-05

print

Våra samarbetspartners