TJECKOSLOVAKIEN DÅ, SVERIGE NU, ÄN EN GÅNG

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Förra veckan skrev jag om en ”evighets vattenläcka”, som så länge blödde och blödde att dess förspillda vatten lätt kunde fylla den omsjungna, enorma Grand Coulee-dammen.

Flera, och mer än så, människor kom och tittade på läckan, kanske trodde de att det rörde sig om en botande mirakelkälla. Och kanske blev det så efter långt och mycket. Kanske öppnade denna nu ögon som alltför länge var igenmurade med blindhet. Eftersom plötsligt och lika oväntat som Stefan Löfvens kärkomna löfte om reträtt från statsministerposten, uppsöktes läckan av ett gäng arbetare, en mindre skyffelgrävmaskin på larvfötter och tre lastbilar varav en med en liten vägvält på flaket, och innan jag hann tänka ”Now they know how many holes it takes to fill the Albert hall”, omvandlades läckan till en intensiv arbetsplats med en grop i mitten.

Den påminner om en grav, en massgrav, i vilken många felaktiga sammanträdebeslut kommer att begravas.

Klicka här för köp av och information om artikelförfattaren Vladimir Oravskys böcker

© Vladimir Oravsky

Skriven 2021-08-30

print

Våra samarbetspartners