MICKE HANSEN & CHRISTINA OLSÉNI – Den svenska humordeckarens pionjärer tillbaka!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

När den svenska humordeckargenren växer framstår Micke Hansen och Christina Olsénis roller som pionjärer tydligare.

Nu är de tillbaka med en ny härlig feelgood-deckare om den pigga änkan Ester Karlsson – Herre på täppan!

Arne och Barbro har blivit med kolonistuga, och ¬Ester och hennes kakadua Roland tillbringar motvilligt sensommaren i det spartanska huset. Arne går i taket av svartsjuka när det visar sig att en av kolonigrannarna, Hjalmar von Ridderhusen, en distingerad herre med dyra vanor, var Barbros första kärlek. När sedan Hjalmar hittas död pekas Arne genast ut som huvudmisstänkt. Men det slutar inte där. När ytterligare en av koloni¬ägarna går döden till mötes dras även Roland in i ut¬redningen då kriminalkommissarie Bertilsson misstänker att kakaduan blivit vittne till mord. Men hur får man ett fjäderfä, som bara kan ordet kaka, att börja prata?

För att fria Arne från polisens misstankar drar Ester igång sin egen mordutredning. Med ett påklistrat leende och hembakta vaniljdrömmar snokar hon runt bland stugorna och får koloniägarna att lätta sina hjärtan och bekänna sina synder.

Herre på Täppan är den fristående fortsättningen på Ester Karlsson med K (2017), Ett lik i garderoben (2018) och Grannar i död och lust (2020) – härliga pusseldeckare med starka karaktärsskildringar och en stor dos humor.

Om författarna:
CHRISTINA OLSÉNI är civilekonom och har arbetat många år i internationella koncerner och som entreprenör. MICKE HANSEN har en bakgrund som artist, låtskrivare och manus¬författare till TV.

Pressröster:
»Om läsaren här får associationer till Agatha Christies miss Marple eller Maria Lang och hennes alter ego Almi Graan, så är det helt i sin ordning.« DAST Magazine om Ester Karlsson med K
»Det råder stor brist på böcker i denna genre där man förenar mysdeckare à la Agatha Christie med humor.« SMÅLANDSPOSTEN
»Gott om humor och lättsamt hanterade mord i en välskriven historia.« BORÅS TIDNING

Författare: Christina Olséni & Micke Hansen
Titel: Herre på täppan
Format: Inbunden
Släppdatum: 30 augusti 2021

© Bokfabriken

print

Våra samarbetspartners