DAVID BALDACCI bland tre nya pocketböcker från Bokfabriken!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Städdag med dödlig utgång, terapeut misstänkt för mord och Baldacci i efterkrigstiden – pocketnyheter!

• Christina Olséni & Micke Hansen, Grannar i död och lust
Ester Karlsson, 78 år och änka, bor tillsammans med kakaduan Roland i den välmående bostadsrättsföreningen Lärkan. Det har dragit ihop sig till städdag med obligatorisk närvaro, vilket sannerligen sätter grannsämjan på prov. Innan dagen är över försvinner en av de nyinflyttade grannarna spårlöst för att senare hittas död ovanpå det gemensamma cykelskjulet. Ester, hennes ständigt bantande syster Barbro och den hypokondriske svågern Arne, får genast polisens blickar på sig. När sedan ännu en granne dör under mystiska omständigheter drar Ester igång sin egen lilla mordutredning och ingen i Lärkan går längre säker.
Grannar i död och lust är den fristående fortsättningen på Ester Karlsson med K och uppföljaren Ett lik i garderoben – båda härliga pusseldeckare med starka karaktärsskildringar och en stor dos humor.
»Om läsaren här får associationer till Agatha Christies miss Marple eller Maria Lang och hennes alter ego Almi Graan, så är det helt i sin ordning.« DAST Magazine om Ester Karlsson med K
»Det råder stor brist på böcker i denna genre där man förenar mysdeckare à la Agatha Christie med humor.« SMÅLANDSPOSTEN
»Gott om humor och lättsamt hanterade mord i en välskriven historia.« BORÅS TIDNING

• Cecilia Sahlström, Hatet vi bär
En högprofilerad lektor vid Lunds universitet hittas oförklarligt och brutalt mördad i sin flickväns lägenhet och polisen står handfallen utan klara spår. När ytterligare en ung kvinna mördas med samma metod ökar förvirringen. Inte en enda koppling kan hittas mellan kvinnorna.
Sara Vallén och hennes team kopplas snabbt in på fallet, och genom vittnen får de fram en fantombild, som visar sig stämma väl överens med utseendet på en terapeut, Diedrik Ek. Han är en osannolik gärningsman, men Sara beslutar ändå om spaning. Ingenting händer förrän Diedrik oväntat förs bort mitt i natten. Husrannsakan visar att de båda mördade kvinnorna har varit klienter hos honom, men varför blir han bortförd, och vart har han försvunnit?
Spåren leder till källaren i ett ödehus i Eslöv. Gärningsmannaprofilen som polisen mejslar fram under utredningens gång för Sara och kollegerna till den grupp som kallar sig incel, och de får inblick i en subkultur som till stor del verkar i det fördolda, men inte är mindre farliga för det. En okänd värld öppnar sig för dem, en värld av mörker, smärta och brinnande hat.
”Välskriven sträckläsning när den är som allra bäst”
– Villa-Frejas bokblogg
”Som vanligt när Cecilia Sahlström skriver blir det både spännande och underhållande”
– Nisse Scherman, DAST
”Det är som vanligt stort driv i berättelsen, högt tempo och korta kapitel.”
– Zellys bokhylla
”Som vanligt skriver Cecilia med stor spänning”
– Bokprataren

• David Baldacci, Skulden
ÅRET ÄR 1949. Krigsveteranen Aloysius Archer har precis avtjänat ett fängelsestraff för ett brott han inte begått. Hans övervakare har gett honom stränga order: anmäl dig med jämna mellanrum, skaffa ett jobb, drick ingen alkohol och umgås inte med kvinnor på glid.
I en mörk bar i småstaden Poca City får Archer ett jobberbjudande: han ska driva in en skuld åt en lokal affärsman. Men det som skulle vara ett enkelt jobb slutar med att Archer blir misstänkt för mord. För att rentvå sitt namn och rädda sig undan galgen är det upp till honom själv att hitta den verkliga mördaren.
Skulden är första delen i bästsäljaren David Baldaccis nya serie om krigsveteranen Aloysius Archer.
DAVID BALDACCI är en av världens mest populära författare. Hans böcker är översatta till fler än 45 språk och har sålt i mer än 130 miljoner exemplar i över 80 länder. Samtliga av hans böcker har legat på New York Times bästsäljarlista.
»En läsvärd hommage till den gamla tidens hårdkokta deckare« Viktor Andersson, BTJ
»Så nära en femma man kan komma.» Magnus Utvik, Gomorron Sverige, om David Baldacci

© Bokfabriken

print

Våra samarbetspartners