LAURENNE/LOUHIMO : THE RECKONING (Frontiers) – två röststarka metalvokalissor gör gemensam melodisk sak

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Två finska metalvokalissor har blivit ett. Åtminstone tillfälligt. Vokalissorna Noora Louhimo och Netta Laurenne från välkända Battle Beast respektive inte fullt så kända Smackbound har slagit sina påsar ihop för första gången, och det är naturligtvis kungarna av hårdrocksprojekt, Frontiers som ligger bakom det hela. Vi talar alltså om den italienska etiketten, som även gav ut förra årets debut med just Smackbound, ett melodiskt metalband bestående av medlemmar från bland andra Stratovarius och Wintersun.

Hur det låter? Tja, både riffigt och melodiöst givetvis, och givetvis står den kvinnliga sången i centrum. Rösterna kompletterar varandra inte bara utan större knot, utan också med viss glans, Dessa är således också skivans största behållning.

Knockar inte rakt av

Så ur den aspekten utgör The Reckoning ännu ett exempel på ett lyckat ”team-up” från Frontiers-fabriken. Dock är jag inte övertygad om vare sig produktionen eller låtmaterialet. Åtminstone inte fullt ut. Det förstnämnda kan jag tidvis tycka ter sig aningen otydlig och onyanserad medan sångerna sett ur ett helhetsperspektiv inte knockar rakt av. i alla fall inte rakt igenom.

Här finns dock en del favoriter att uppbringa Som smått galopperande To the Wall, fina, refrängstarka balladen Hurricane Love och Dancer’s of Truth, en snygg skapelse med fräckt österländskt doftande ton i riffandet.

Ett trevligt komplement

Så visst är The Reckoning en skapelse trots allt väl värd att kolla in för alla fans av melodiös och inte minst kvinnligt frontad metal. Men der är måhända klokt att i första hand se det hela som ett trevligt komplement till Smackbounds debut 20/20 och Battle Beasts katalog överlag. Då lär man ha mest utbyte av det som bjuds.

Skriven 2021-08-04

print

Våra samarbetspartners