HILLARY RODHAM CLINTON & LOUISE PENNY: Bokfabriken ger ut State of Terror

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Hillary Rodham Clinton och Louise Pennys State of Terror ges ut i Sverige av Bokfabriken 2022.

State of Terror är ett unikt samarbete mellan två thrillerfantaster som är goda vänner sedan lång tid tillbaka.

Boken handlar om en nytillsatt utrikesminister som anslutit sig till sin före detta rival, en president som tagit över makten efter att landet under fyra år spelat en allt mindre roll inom världspolitiken. När en rad terrorattacker hotar sätta världen i brand måste den tillsynes svaga regeringen visa vad den går för. Utrikesministern får i uppdrag att sätta samman ett team för att stoppa det dödliga hotet.

State of Terror, en spännande internationell thriller, är späckad med detaljer som bara en insider kan känna till.

”När jag och min vän Hillary fick förslaget om att skriva en politisk thriller tillsammans kunde jag inte tacka ja snabbt nog”, säger Louise Penny. ”Vilken otroligt upplevelse, att vara en del av den inre kretsen i utrikesdepartementet och Vita Huset under en stor kris. Innan vi började skriva pratade vi om Hillarys tid som utrikesminister. Vad var hennes värsta mardröm under den tiden? Svaret blev boken State of Terror.”

”Att skriva en thriller med Louise är en dröm som går i uppfyllelse. Inget är vad det först verkar vara”, säger Hillary Clinton. ”Jag har njutit av hennes böcker, karaktärer och vår vänskap. Nu slår vi ihop våra erfarenheter av diplomati på toppnivå och av spänning när insatserna är höga.”

State of Terror kommer ut på Bokfabriken 2022.

”Vi är exalterade och stolta över att presentera detta unika samarbete mellan en fantastisk thrillerförfattare och en respekterad politisk ledare för våra svenska läsare”, säger Henrik Lindvall, förläggare på Bokfabriken.

Hillary Rodham Clinton är den första kvinnan i USA:s historia som blivit presidentkandidat för ett stort politiskt parti. Hon var utrikesminister i Barack Obamas regering (2009–2013) efter nästan fyra decennier i offentlig tjänst som talesperson inom familjepolitik som advokat, första dam och senator. Hon är hustru, mor, mormor och författare till sju tidigare böcker på det amerikanska förlaget Simon & Schuster.

Louise Penny är en internationellt prisbelönt och bästsäljande författare vars böcker har nått #1 på New York Times, USA Todays och Globe and Mails listor. Hennes Armand Gamache-romaner har översatts till 31 språk. År 2017 fick hon utmärkelsen Order of Canada för sitt bidrag till kanadensisk kultur. Louise Penny bor strax utanför Montréal.

© Bokfabriken

print

Våra samarbetspartners