GUNNAR BJÖRNSTRAND kunde rädda det mesta

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Ni undrar kanske varför det är så tyst från mig här på JPS Media – inga recensioner, vare sig av streamingpremiärer eller DVD-släpp. Eller av nya seriealbum.

Jo, det ska jag berätta. Jag har nämligen flyttat. Jag håller fortfarande på att packa upp och skruva ihop möbler. Men – nu bor jag ståndsmässigt och har skapat en författarhörna med utsikt över inte bara en pizzeria, utan även en filmstudio (faktiskt!).

Skänker njutning på grund av de medverkande

Men varför ligger det en bild på Gunnar Björnstrand här ovan? Tja … Jag kom att tänka på en grej för en stund sedan, när jag ögnade igenom Facebook. För några år sedan tittade jag på Ljuvlig är sommarnattenhan med – och hon! Håkan Westergren i flera Åsa-Nisse-filmer? trevligt! Bäst är det om Gunnar Björnstrand är med. Kanske min favorit bland manliga svenska skådisar. Han kunde rädda det mesta.*

Alla är ju med!

Detta gäller förstås även utländska filmer. Med utländska åsyftar jag främst amerikanska filmer. Och filmer gjorda före 90-talet. Ibland sitter jag och tittar på något, egentligen halvvisset, actionspektakel eller thriller eller western, och tänker Jävlar, vilken laguppställning! Alla är ju med!

… Och det är ju ytterst sällan jag tänker så när jag ser filmer gjorda på 2000-talet. Nä, nu ska jag skruva ihop en soffa.

Skriven 2021-03-04

*Det finns förresten en italiensk giallo med Gunnar Björnstrand, Bibi Andersson och Giuliano Gemma! Violenza al sole/Kärlek på sanden från 1969. Jag har fått tag på den – men inspelad från tysk TV, dubbad till tyska, och ingen text. Därför har jag ännu inte sett den. Men jag hoppas på en trevlig DVD-release inom en snar framtid.

print

Våra samarbetspartners