CAMILLA STEN gräver guld i USA

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Camilla Sten gräver guld i USA – Spänningsromanen Staden toppar Barnes & Nobles och Amazons listor och recenseras i prestigefyllda New York Times

Camilla Sten skördar framgångar i USA med sin spänningsroman Staden, som i den amerikanska utgåvan heter The Lost Village.

Att svenska författare recenseras i The New York Times hör inte till vanligheterna, men i helgen hände det med just The Lost Village. Tidningens kritiker menar att boken inte enbart bjuder på skräck utan även är en gripande undersökning av nedärvda hemligheter: ”Come for the mounting horror and scares, but stay for the devastating examination of the nature of family secrets”.

De amerikanska läsarna har också hittat Camilla Stens bok. The Lost Village ligger etta på topplistan hos Barnes & Noble, världens största bokhandelskedja. Boken toppar även Amazon-listan Ghost Suspense och den ligger topp tre på listorna Ghost Thrillers och Horror Suspense.

I Staden får vi följa ett dokumentärteam som beger sig till Silvertjärn, samhället som över en natt avfolkades. 900 personer försvann spårlöst. Vad hände? Och vad är det med övergivna samhällen som både skrämmer och fascinerar? Staden är en klaustrofobisk nagelbitare om en ondska som inte borde finnas och en gåta som kanske aldrig borde lösas.

© Norstedts

print

Våra samarbetspartners