SAGA ger ut akustiskt album

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Saga återförenades 2012 med originalsångaren Michael Sadler och släpper nu sitt tjugotredje album “Symmetry”. Bandet har under sin långa karriär sålt miljontals album och byggt upp en stadig och framför allt trogen fanbase. De är ett av den progressiva rockens viktigaste band i sällskap med band som Yes och Emerson, Lake & Palmer.

Saga som varit kända för sina virtuosa keyboardkaskader och den omisskännliga blandningen av rock och klassiskt levererar nu nåt annorlunda: ett akustiskt album. Under 2019 åkte de ut på en akustisk turné och så föddes idén om att ta några av sina gamla mest älskade låtar och göra om de i nya nedbantande akustiska versioner. Bland annat för vi höra nya versioner av “Wind Him Up”, “Say Goodbye To Hollywood” och “Tired World”.

Ian Crichton om albumet:
“After opening for “ourselves” Saga, on our 2017 European tour acoustically, the decision to record and acoustic record was born. This is different Saga everyone! We invited from Ontario Canada, Shane Cook on fiddle, and Stefany Seki, Beth Silver on cello to accompany us on our offside interpretation of music we’ve played for years, had a lot of fun doing so! Acoustic Saga!?!?!… it’s like construction work for an electric guitar player.”

© Playground Music

print

Våra samarbetspartners