DIVERSE FÖRFATTARE : SAMLADE HJÄRTESAGOR – en tycka om-bok att tycka om helhjärtat lagom till Alla Hjärtans Dag

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Bonnier Carlsen
Genre: Berättelser
Läsålder: 3-6 år
Antal sidor: 140
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2021-01-10

Alla hjärtans dag närmar sig med stormsteg – och här är lite perfekt läsning för den dagen – eller vilken dag som helst – när barnens favoriter som Pelle Svanslös, Maja Gräddnos, Mumintrollet, Saga från Sagasagor och nyfikna Julia delar med sig av sina kärleksfulla erfarenheter …

Det här är en rikt illustrerad och rikt varierad antologisamling med sagor, berättelser, lekar, pyssel och dikter som handlar om alla möjliga sorters vänskap och kärlek:

Vikten av att våga vara snäll

Det Julia älskar mest är djur. Men älskar djur Julia? Och gillar alla djur att bli klappade, fasthållna och dragna i svansen?

Pelle Svanslös och Maja Gräddnos visar hur viktigt det är att våga vara snäll, att våga säga till när någon bli orättvist behandlad, att våga inkludera alla på fester och kalas … och att våga bjuda in den nya katten till en fotbollsmatch, fast hon ser så arg ut …

Triangeldrama med Mumintrollet

Sagas nya Sagasaga handlar om att gilla någon, att gräla och att försonas. När man inte ens minns vad grälet handlar om … Berättelsen fångar stora små känslor med stor inlevelse och igenkänning.

Mumintrollet gillar djur (precis som Julia) men Mumintrollets nya drake gillar visst Snusmumriken, och så uppstår ett triangeldrama … Vad ska en bra vän göra? Snusmumriken väljer Mumintrollets vänskap framför drakens kärlek och skickar bort draken – och så slutar det lyckligt för de två vännerna (fast slutet för draken som inte längre har någon att älska är okänt – på typiskt mörkt och diffust Muminmanér).

Nyskriven Pelle Svanslös, en ny Sagasaga och annat

Det finns så mycket att tycka om – och så många olika sätt att tycka om på!

Boken innehåller: Mumintrollen och draken av Tove Jansson, den humoristiska historien Bus och Frö på varsin ö av Maria Nilsson Thore, En stjärna vid namn Ajax av Ulf Stark och Stina Wirsén (en modern sorglig och hoppfull klassiker!), Pelle Svanslös nyskrivna Dilemmasagor och kompisregler inspirerade av Gösta Knutssons karaktärer, en ny Sagasaga av Josefine Sundström och Emma Göthner, och Julia gillar djur av Eva Eriksson och Lisa Moroni och flera diktuppslag med illustrationer av den Augustprisbelönade Lisen Adbåge.

Det här är en tycka om-bok att tycka om. Helhjärtat.

Mycket gott och blandat och mycket nyttigare än en hjärtformad ask geléhallon! Och så varar det ju mycket, mycket längre …

Skriven 2021-02-01

Läs mer om boken här

print

Våra samarbetspartners