MAN FÅR ENORMA UNDERARMAR AV KONSERVERAD SPENAT

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Dan Eliasson, generaldirektör för MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, har bland annat klokt och vist angående sin resa till Kanarieöarna även sagt ”Jag har varit i kontakt med jobbet varje dag under min frånvaro. Och jag har lett möten, både interna och externa härifrån”.

Har inte en annan vis man och en stor ledare, Anders Tegnell, sagt att man helst skall jobba på distans? Jo, det gjorde han. Så vad är det man bråkar om? Dan Eliasson följde bara de råd som han trodde var de rätta. Så Shut Up ‘n Play Yer Guitar, som Frank Zappa uttryckt det redan 1981.

Dan Eliasson sa även att hans resa var nödvändig.
Varför ifrågasätts hans bedömning?
Gav han dig så lite som en minsta anledning till detta ifrågasättande? Har någon politiker eller högt uppsatt tjänsteman någonsin gett dig någon anledning till att tvivla på hans eller hennes utsagos sanningshalt?

Man skall ha tillit till dem som styr vårt land. Då blir livet definitivt lite lättare. Åtminstone för dem som styr.
Jag var i Nordkorea. Jag berättade för den trevliga mannen som självmant och utan någon motprestation alltid och överallt följde mig, att jag inte var alltför förtjust i hans lands politiska ledning, men jag fick inget som helst medhåll. Han tyckte att allt fungerade alldeles utmärkt. Möjligen, sade han, borde den dagliga spenatsoppan vara ännu lite mer utspädd.

Läs även “Det är oxars blod som när makten

Och läs även ”Är det inte på tiden att åtminstone tillfälligt byta ut den svenska flaggan mot en som mer avspeglar den svenska verkligheten?

Klicka här för köp av och information om artikelförfattaren Vladimir Oravskys böcker

© Vladimir Oravsky

Skriven 2021-01-05

print

Våra samarbetspartners