HORIZON LINE – flygaraction från start till mål när realismen får ta emot snytingar

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Mikael Marcimain
Skådespelare: Allison Williams, Alexander Dreymon, Keith David, Pearl Mackie, Jumayn Hunter
Premiär: 2020-11-06
Betyg: 2

När nu SF Studios med buller och bång beger sig ut i stora världen med långfilm gör de avspark med en fjäderlätt överlevnadshistoria som man kanske trodde numera var historia efter hundratals tv-filmer och serier.

Låt mig börja med att göra tummen upp för Mikael Marcimains insikt att 90 öronmärkta minuter är rätt körsträcka för den här flygmaran, alltså action från start till mål. Ingen onödig dialog eller djuplodande karaktärsstudier alltså.

Sara och Jackson (Allison Williams och Alexander Dreymon) hade får något är sedan en historia ihop och hamnar nu i ett litet skakigt flygplan tillsammans igen på väg till en väns bröllop. Piloten dör av hjärtinfarkt men förfäras icke, Sara har tagit några timmars flyglektioner för några år sedan.

Paret vandrar ut och in på vingarna och inte sedan Charlton Hestons utsvävningar i Airport har realismen fått ta emot sådana snytingar. Kopplar man in hjärnan på autopilot och inte har för stora pretentioner på vare sig det ena eller andra går 90 minuter i ärlighetens namn friktionsfritt.

Skriven 2020-11-04

print

Våra samarbetspartners