MELODIFESTIVALEN 2021 sänds från Stockholm

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det blir Melodifestival för tv-tittarna precis som vanligt nästa år. Men pandemin har satt käppar i turnéhjulen, så samtliga sex program kommer att sändas från en och samma plats i Stockholm. Premiär blir det lördag 6 februari, och final den 13 mars.

– En Melloturné kräver lång planering. I nuläget får man inte arrangera event för en större publik och ingen vet hur det kommer att se ut efter årsskiftet. Därför är det inte möjligt varken för SVT, värdstäder eller turnésamordnare att planera för en turné 2021, säger Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen.

– Det är 20 år sedan den moderna Melodifestivalen startade och det kommer vi att fira extra i år. Är det någon gång vi behöver något att samlas kring, enas om och tycka olika om så är det nu. Trots läget så är vi glada att vi kommer att kunna bjuda på en spännande musiktävling och storslagen show precis som vanligt. Melodifestivalen är och fortsätter vara vår gemensamma tradition och hela Sveriges fest, säger Anette Helenius.

Sändningsdatum Melodifestivalen 2021
6 februari – Deltävling 1
13 februari – Deltävling 2
20 februari – Deltävling 3
27 februari – Deltävling 4
6 mars – Andra chansen
13 mars – Final

Melodifestivalen sänds lördagar kl 20.00 på SVT Play och i SVT1.

© SVT

print

Våra samarbetspartners