FILMSTADEN öppnar igen över hela landet

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det är sant. Tro det eller ej; landets dominerande biokedja Filmstaden slår upp portarna igen efter månader av stiltje. Från den 24 juni börjar man att gradvis öppna biograferna, och därefter ska salonger över hela landet åter vara redo att bjuda på nya sköna bioupplevelser fullt ut den 15 juli.

Oförändrad repertoar som om inget hänt

Eller nya och nya, det är väl en sanning med modifikation. I avsevärd mån kommer repertoaren nämligen att fortsätta oförändrad som om Corona inte hänt med titlar som krigsfilmen 1917, Pixars Framåt, Min pappa Marianne med Rolf Lassgård i högform, starka polska dramat Corpus Christi, fina The Peanut Butter Falcon och icke minst Oscarsvinnaren Parasit.

Men Mulan och Nolans Tenet får också premiär

Fast en del nya verk är för all del redan utannonserade, däribland skräckisen Brahms: The Boy 2, Disneys blockbusterfilmatisering av Mulan och förstås icke minst Christopher Nolans nya thriller Tenet.

Wonder Woman, Top Gun: Maverick och Black Widow går upp längre fram

När andra självklarheter som A Quiet Place 2, Black Widow, Peter Rabbit 2, Top Gun: Maverick och Wonder Woman 1984 får sina senkomna premiärer står skrivet i stjärnorna. Fast den som lever får i vanlig ordning se. Tilläggas ska dock att de nya premiärdatumen för Nordamerika redan är satta, så det ligger nära till hands att Europa kommer att följa efter i detta avseende i största mån.

Restriktioner följs “till punkt och pricka!”

Slutligen bör påpekas att bara för att biograferna nu öppnar igen betyder det inte att allt är som vanligt. Filmstaden betonar att Folkhälsomyndighetens Restriktioner följs till ”till punkt och pricka” både vad gäller antalet sålda biljetter i varje salong och hur nära varje sällskap får sitta varandra.

Skriven 2020-06-12

print

Våra samarbetspartners