MARIA GUSTAVSDOTTER – En av Sveriges främsta författare av historiska romaner aktuell med ny bok

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Romanerna om prästdöttrarna Morlandeus i 1600-talets Sverige har rosats av såväl läsare som kritiker. Nu ger Historiska Media ut den efterlängtade fortsättningen i serien – Agnetas bok. Än en gång har författaren Maria Gustavsdotter skapat oförglömliga kvinnoporträtt i en fascinerande historisk tid.

– Detta är femte delen i det som egentligen skulle ha blivit en trilogi. Jag kunde helt enkelt inte släppa mina påhittade karaktärer som nästlat sig in i mitt huvud, säger Maria Gustavsdotter och fortsätter:

– Dessutom märkte jag att det fanns mycket mer spännande att berätta om denna historiska brytningstid. 1600-talets mitt präglades av missväxt, krig och onaturligt kalla vintrar, men också av stora förändringar och vidgade möjligheter för kvinnor.

I Agnetas bok får vi följa prästbostadens hushållerska Agneta. På Orust är vintern sällsynt kall men i prästgården ryms heta känslor – Agneta är nämligen förälskad i gårdens son Magnus Morlandeus. Han tycks besvara kärleken, men vad skulle hända om han får reda på att Agneta fött ett oäkta barn? Och kan hon avhålla sig från att leta reda på sin son?

Utgivningsdag: 20 mars

»En mycket intressant berättelse om kvinnoliv i 1600-talets Sverige. Det är spännande, rörande och upprörande om vartannat.« BTJ om Agnetas bok

Maria Gustavsdotter är en av Sveriges främsta författare av historiska romaner. Hennes serie om prästdöttrarna Morlandeus har rosats av såväl läsare som kritiker. I serien finns böckerna Ulrikas bok (2014), Katarinas bok (2015), Ebbas bok (2016), Ylvas bok (2018) och Agnetas bok (2020).

Maria Gustavsdotter, bosatt i Uddevalla, är utbildad tandläkare men arbetar sedan 20 år tillbaka som författare på heltid. Hennes historiska romaner har ofta tonvikt på det kvinnliga perspektivet.

© Historiska Media

print

Våra samarbetspartners