SOFIE HAGENs omtalade biografin “Happy fat” ute nu!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Idag släpps Happy fat, en självutlämnande och humoristisk biografi om hur man tar plats i en värld som vill krympa en. Boken är skriven av danska komikern Sofie Hagen och har hyllats stort internationellt av bland andra Lena Dunham. Nu finns Happy fat äntligen på svenska med ett exklusivt förord av Stina Wollter som även är ljudbokens inläsare.

I boken berättar Sofie Hagen hur hon gjorde sig av med alla fettfobiska influenser i sitt liv och började acceptera sig själv i en värld där fördomar mot och diskriminering av feta är mer regel än undantag. Utdrag ur bokens förord av Stina Wollter:

”Jag längtat efter en bok att rekommendera. Som täcker upp flera fält inom den fettaktivistiska och kroppspositiva rörelsen, som förklarar och fördjupar samtidigt som den ger konkreta överlevnadsverktyg på både det praktiska och det själsliga området kring ickenorm­kroppar – plus gärna lite jädrar anamma som motor. Jag bad en stilla bön för att Happy fat skulle vara den boken. För allas vår skull. Nu har jag läst den och svarar med hela mitt väsens kraftfulla magstöd: Ja, den här boken behövs. Våra hjärnor behöver den. Som en drunknande behöver en livboj.”

Fler röster om Happy fat

”Fulländad, kärleksfull, övertygande och hysteriskt rolig.”
– Lena Dunham

”Du behöver den här boken. Din mamma behöver den här boken. Din bästa vän behöver den här boken. Alla behöver en dos av Happy fat!”
– Julie Murphy

Om boken

En bok för dig som är tjock, som någonsin känt dig obekväm i din kropp eller som har en tjock vän, partner eller släkting.

Komikern Sofie Hagen har varit tjock i hela sitt liv. I Happy fat berättar hon öppet och humoristiskt om hur hon gjorde sig kvitt all fettfobi och allt fetthat i sin vardag och började acceptera sig själv och sin kropp.

Det handlar om skam, sex, kärlek, kläder, smala flygplanssäten och offentliga toaletter som är så trånga att man fastnar – och Sofie delar med sig av egna erfarenheter, praktiska råd och visdom från andra fettaktivistiska förkämpar genom historien.

Happy fat är delvis biografi och delvis debattinlägg – en glödande, svidande och underhållande guide till hur man kräver utrymme i en värld där människor döms och diskrimineras på grund av sitt utseende, och där skönhet och smalhet är de egenskaper som värderas högst.

Om författaren

Sofie Hagen (född 1988) kommer från Danmark men bor i London. Hon är en hyllad och prisbelönt komiker, stor på sociala medier och engagerad aktivist och feminist. Happy fat är hennes första bok.

© HarperCollins Sverige

print

Våra samarbetspartners