MALMÖ REDHAWKS: Axel Wemmenborn förlänger

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den Kristianstadfödde forwarden Axel Wemmenborn, 27, är klar för ytterligare en säsong i Redhawks, hans fjärde raka i klubben sedan han anslöt från IK Pantern under hösten 2017.

– I Axel har vi en hårt arbetande forward och en spelare där vi vet exakt vad vi får. Han stämplar in varje dag, oavsett om det är träning eller match. Han har dessutom tagit steg framåt för varje säsong som han varit hos oss och vi tror även att vi kan få ut ännu mer av hans spel, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Under sin tid i klubben har Axel Wemmenborn vuxit ut till en stark tvåvägscenter som gör jobbet över hela banan. Han leder sin formation på isen och är inte minst väldigt skicklig i spelet med en man mindre på banan.

– Jag är självklart jätteglad över att stanna i klubben och det är en ära att spela i laget som jag haft i mitt hjärta sedan jag var en liten grabb. Jag ser dessutom med spänning fram emot den tid som kommer, där det blir lite av en nystart med nya tränare och flera nya spelare. Det ska bli kul att träffa alla på måndag och dra igång sommarträningen, men jag ser redan nu fram emot hösten och att få spela framför fansen i Malmö Arena igen, säger Axel Wemmenborn.

Det nya kontraktet gäller över den kommande säsongen.

FAKTA / #15 Axel Wemmenborn
Forward, vänsterskytt
Född: 1992-08-28
Födelseort: Kristianstad
Längd: 185 cm
Vikt: 88 kg
Moderklubb: Kristianstad IK
Klubbar i karriären: Malmö Redhawks, Rögle, Halmstad, Des Moines Buccaneers, Helsingborg, Pantern.
Meriter: U16 SM-guld 2008, J20 SM-brons 2012, Avancemang till HockeyAllsvenskan 2015.
Aktuell: Förlänger kontrakt med en säsong.

Spelarprofil Axel Wemmenborn

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners