VLADIMIRS JULKALENDER 9 december: Lathund för ambitiösa katter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Vladimir Oravsky har varit kulturchef vid Umeå kommun, regissör, reklamkonsult med mera och verkat inom många genrer. I dessa två systervolymer visar författaren att han är unik och ensam i sin genre, för här väntar oavbrutet det oväntade: om hur han fick sparken i Umeå, om livet som ensamvarg, om tillståndet i nationen, om skattemyndigheten, om Förintelsekonferensen, kritikers makt och omdömen, teveprogramidéer, politiker, filmer, sånger, dikter … Slagen mot samhällsutvecklingen kommer hela tiden underifrån och författaren är en slugger, rabulist och satiriker som inte drar sig för att namnge folk och dra fram oförrätter. Det är ofta vasst och leder till eftertanke kring hur man bedömer folk och händelser, men eftersom Oravsky berättar extremt ingående om det som han just då retar sig på läser jag bara små avsnitt åt gången; det höga tonläget och fäktandet leder nämligen snabbt till mättnad. Den medföljande cd-skivan innehåller raka och i sammanhanget jämförelsevis anspråkslösa sånger om ickesvenskfödd statsminister, avlidna rockstjärnor och goda medborgare.

/ Stig Hansén, Bibliotekstjänsten, 2003:4

Klicka här för köp av och information om artikelförfattaren Vladimir Oravskys böcker.

© Vladimir Oravsky

Skriven 2019-12-09

Boken Lathund för ambitiösa katter är utgiven på h:ströms förlag med ISBN-nummer 91-89447-12-3

print

Våra samarbetspartners