VINTERGALAN, Malmö Arena, Malmö den 29 november 2019

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Producent: Michael Henriksson & Lasse Karlsson
Projektledare: Sofie Lundmark
Marknad: Cherie Karlsson Glover
Biljetter: Gustaf Forsman
B2B Hospitality/Försäljning: Evangelos Papatheodorou

Datum:
MALMÖ - MALMÖ ARENA - NOV 29
MALMÖ - MALMÖ ARENA - NOV 30
ÖREBRO - CONVENTUM ARENA - DEC 6
KARLSTAD - LÖFBERGS ARENA -DEC 7
ÖRNSKÖLDSVIK - FJÄLLVRÄVEN CENTER - DEC 14
SANDVIKEN - GÖRANSSON ARENA - DEC 20

Det är nog ingen underdrift att säga att den största företagsfesten så här i juletid är Vintergalan. Det är både små och stora företag som är representerade även privata sällskap är välkomna. Galan drar runt i hela Sverige och underhåller 1000-tals gäster varje showdag.

Här i Malmö är det Malmö Arena som huserar eventet och Arenan passar verkligen in i konceptet med sitt väl fungerande kök som extra kryddning på det hela. Eventet är uppbyggt i två delar julbord och julshow.

Maten

Julbordet håller yttersta klass.
Vi börjar med fiskbordet som bjöd på ett antal egeninlagda sillrätter, stekta sillar, kallrökt- och varmrökt lax.
Bordet med kallskuret bjöd på rostbiff, ett par olika rullader, julskinka, korvar och pastejer.
Bland varmrätterna bjöds det på Percys köttbullar, prinskorv, revben och Jansson samt rödkål och brunkål. Köttbullarna och prinskorvarna var något utöver det vanliga. Det vore ingen överdrift att säga att en vegetarian eller för delen en vegan hade känt sig väldigt utanför inget grönt så långt ögat kunde nå (förutom dekorationen förstås). Ok lite skämt o sido, självklart så erbjuds det alternativ. För vegetarianerna finns det ett vegetariskt julbord och det samma gäller för veganerna men det måste förbeställas. Och att personalens bemötande är klanderfritt behövs väl inte påpekas men de ska ha en eloge de också.

Uppvärmning

Innan själva showen blev det, numera enligt tradition, lite uppvärmning på scen med Kenny Mattsson där Kenny plockade upp ett antal slumpvis utvalda gäster. Dessa fick delta i en sångtävling likt Hela havet stormar och fick äran att göra ifrån sig inför hela arenan…

Showen

Vintergalan gick för under namnet julgalan och hade en juligare framtoning. Numera har konceptet ändrats och det juliga har mer eller mindre strukits ur repertoaren. Årets upplaga av Vintergalan består av dessa artister: Jill Johnson, Molly Sandén, Robert Pettersson (för den oinvigde från Stiftelsen/Takida), Pernilla Wahlgren och Eric Gadd.

Till showen såldes även showbiljetter för de som inte ville äta utan bara ta del av underhållningen. Showen drog igång med Pernilla som följdes av Eric, Molly, Robert och sen Jill innan Kenny kom in och presenterade bandet och dansarna. Efter detta växlade artisterna av varandra. Materialet bestod av deras mest kända låtar.

Sist ut innan pausen var Jill och hennes version av Tommy Nilssons Öppna din dörr nu i original versionen Open Your Heart. Och kanske borde man nämna att det var klädbyte mellan varje gång artisten gick upp på scen.

Andra akten körde igång med att kvällens andra konferencier Cornelius Löfmark tog fram Jill och pratade lite om skånska artister. Jill startade sen akten med Dolly Partons Jolene. Ute på golvet längs med bordsgångarna bjöds det upp till spontandans och om det dansades i logerna också kunde vi inte avgöra från var vi satt.

Fastän man hade noll koll på Roberts låtar så var det bra tryck i dem. Men det är ju väldigt mycket mello över paketet och det passar ju den lite partysugna publiken som handen i handsken.

Vad jag saknade var lite duetter och interaktioner mellan artisterna och inte heller gillade jag att det var en helt och hållet julfri show. Förutom sista låten då alla samlades på scen och framförde Ser du stjärnan i det blå.

Efterfest

När väl showen var slut var det dags för en tredje halvlek och det innebar fullt ös på dansgolvet men det fick firmafestarna ha för sig själva utan medias kritiska blick.

Foto: Michael Lindström

PS: Om ni undrar varför det inte fanns några bilder på Robert Pettersson och Jill Johnson så är förklaringen enkel. Vi fick bara ta bilderna på de tre första numrena och som tur är var det tre olika artister då. Tror inte personen som gav oss de instruktionerna hade riktigt koll på allt…

Skriven 2019-11-29

print

Våra samarbetspartners