TILLS FRANK SKILJER OSS ÅT

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Leif Lindblom
I rollerna: Liv Mjönäs, Erik Johansson, Peter Magnusson, Emma Molin, Katrin Sundberg

BETYG: ETT
PREMIÄR: 2019-10-18

Känner du någon som insuper sitt litterära begär från löpsedlar, nyheter från P3 och anser att god mat alltid kräver ketchup? Låt denna individ se Peter Magnussons nya ”mästerverk” Tills Frank skiljer oss åt.

Herr Magnusson som både står för manus och spelar med i filmen skapar en buskis i storformat. Ett triangeldrama där huvudrollsinnehavaren Liv Mjönes (Vera) är ensamstående lärarinna i småskolan och tampas med ett otal könssjukdomar samt ett okontrollerat behov av snärja in sig i lögner, den ena mer infantil än den andra. Allt i samband med jakten på den rätte.
Då Vera helst vill följa sitt hjärta och få kärleken besvarad av sin lärarkollega Frank, spelad av Erik Johansson leder hennes livscoach in henne på en annan väg.

Herr Magnusson har vänt ut och in på sig själv för att verkligen få chansen att trampa i klaveret var och varannan minut. Det är som att skådespelarna, där Peter Magnusson spelar mammagrisen Carl-Johan, har övertalat ensemblen mellan tagningarna, att det den här scenen blir minsann kul.

”Lita på mig, jag vet vad jag gör Magnusson” har tyvärr missat att det inte bara finns en sorts människor som vill se film. Men tyvärr blir det nog bara en sorts människor som drar på mungiporna av den här fadäsen. Hoppas du inte tillhör dem.

Skriven 2019-10-18

print

Våra samarbetspartners