PUBLIC SERVICE, I VEMS TJÄNST

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Public service är namn på de delar av radio- och tv-verksamheter som är i allmänhetens tjänst. Enligt den definitionen, saknar Sverige Public service, då Sveriges Public service är huvudsakligen i maktens, makthavarnas och propagandans tjänst. Public service manipulerar dig och mig. Och eftersom det fanns människor som har genomskådat detta och vägrade att betala dyra pengar för dessa statliga, ideologiska uppfostringskanaler, beslutade makthavarna att förnedra varje skattskyldig medborgare och tvinga henom att finansiera denna förtryckarverksamhet genom skatt.

Att vara född och uppfostrad under en socialistisk regim, så som jag är, skapar ett livslångt trauma, och Sveriges Public service bidrar till att oket av det känns tyngre och tyngre. Igenkänningsfaktorn är nämligen mycket stor.

Dagens Public serviceverksamhet har i syfte att omvandla varje hardcoreinternationalist och kosmopolit till en inskränkt och intolerant nationalistisk chauvinist. Vi matas med uppgifter, inte så sällan bara hypotetiska, om hur bra eller hur oöverträffbara vi svenskar är, på så gott som samtliga områden, och hur obegränsat tyranniska och inskränkta och feltänkta alla Trumps och alla Putins och alla Xi Jinpings och alla Kim Jong-uns och alla Bashar al-Assads och alla Boris Johnsons och alla Sebastian Kurzs och alla Andrzej Dudas och alla Viktor Orbáns och alla Klaus Johannis och alla Miloš Zemans och alla Ashraf Ghanis och alla Arif Alvis och alla Win Myints och alla İlham Əliyevs och alla Hassan Rouhanis och alla Recep Tayyip Erdoğans och alla Benjamin Netanyahus och alla Salman bin Abdul Azizs och alla Abd al-Fattah al-Sisis och alla Nicolás Maduros och alla Miguel Díaz-Canels och alla Mohamed Abdullahi Mohameds och alla Michel Aouns och alla Isaias Afewerkis och alla Jair Bolsonaros och alla… Sverige och svenskarna utgör demokratins och toleransens ö, omgiven av stabilitetens och fredens och mänsklighetens destruktiva och vrålhungriga fiender.

Public service fodrar dig medvetet i det oändliga med brännande underrättelser i stil med att ”filmen Hustlers portas i Malaysia”. Naturligtvis avbokade jag min resa till denna konstitutionella monarki i samma sekund som jag nåddes av denna illröda varning.

För dig är det möjligen inte särdeles vitalt att få vetskap om att du i Malaysia inte får se filmen Hustlers om strippdanserskor Destiny och Ramona. Men du blir garanterat inte helt indifferent för denna upplysning. Eftersom avsikten med denna information är att du skall medvetet eller omedvetet tänka att en sådan horribel biofrihetsinskränkning aldrig skulle kunna inträffa i vårt svenska, socialdemokratiska kungarike. Här i Sverige kan sannerligen ingen någonsin bestämma över våra huvuden vad vi får se på bio.
Vi har vår obegränsade frihet och vi bestämmer allt, åtminstone när det gäller Public Serviceprogram. Vi kan höra varje radioutsändning i minst 5 repriser, och skulle vi fortfarande inte vara nöjda med denna svårsmälta överdos, då kan vi höra det även streamat och genom poddar i all oändlighet. Och dessutom precis när vi får lust till det. Det är frihet lika absolut som vodka. Och det är frihet det.

Och om vi inte är nöjda, med det eller vad som helst annat, då kan vi ringa till programmet ”Ring P1”. Samtalet kostar dig en enda krona, förutom den ovannämnda skatten, och där kan du beklaga dig över exempelvis att du inte har råd att köpa din medicin, eller att du inte kan gå på bio och se Hustlers eftersom du inte har tillgång till en avancerad telefon med en nödvändig biografbiljettapp.

Kung Midas barberare var strängt förbjuden att yppa hemligheten att Midas hade åsneöron. Så barberaren grävde ett hål i marken och i det skrek han ut att ”Kung Midas har åsneöron!” Och så grävde han igen hålet och lättad, mycket lättad gick han därifrån.

”Ring P1” är lätt att jämföra med det ovannämnda hålet i marken. I ”Ring P1” kan du nämligen beklaga dig tills du blir blå i ansiktet. Men emedan det i myten om Midas växte vass ovanpå hålet och det viskade ”Kung Midas har åsneöron!”, när vinden blåste genom det, så sker precis ingen som helst ändring när du beklagar dig hos ”Ring P1”.

Beslutsfattarna har nämligen beslutat att ”Ring P1” inte skall ha någon annan funktion än en bikt, att ”Ring P1” skall låta dig lätta på ditt inre tryck, så att du inte får för dig att genom annan aktion kräva en ändring.
Om ”Ring P1” verkligen var ett Public serviceprogram värt namnet, då skulle det ha en stab, som skulle jobba hårt för att dina problem skulle tas på allvar, att du innan du dukat under och bitit i gräset av frustration och talan för döva öron, de skulle jobba hårt för att du skulle få råd att köpa den medicin som skulle lindra din fysiska och sociala smärta.

Easy!, för att återge makthavarnas självsäkra, arroganta svar på Gretas rättmätiga fråga ”how dare you?!”

Klicka här för köp av och information om artikelförfattaren Vladimir Oravskys böcker.

© Vladimir Oravsky

Skriven 2019-09-27

print

Våra samarbetspartners