SF STUDIOS övertar biodstributionen för Warner Bros. filmer i Sverige

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Warner Bros. Pictures har skrivit distributionsavtal med SF Studios för Sverige som kompletterar det existerande distributionsavtalet som Warner Bros. Pictures redan har med SF Studios för Danmark, Norge och Finland. Genom det utökade samarbetet blir SF Studios distributionspartner till Warner Bros. Pictures i Norden.

SF Studios har ansvarat för försäljning, marknadsföring och distribution av Warner Bros. Pictures filmer till biografer i Danmark, Norge och Finland sedan 2011. I och med den nya överenskommelsen utökas distributionsavtalet till att även omfatta Sverige. Avtalet blir gällande från och med 1 juli 2019.

– SF Studios är en värdefull distributionspartner i Danmark, Norge och Finland och vi är glada att nu inkludera Sverige och bygga vidare på vårt framgångsrika arbete tillsammans i Norden, säger Jacques Dubois, Senior Vice President, EMEA Theatrical Licensee Distribution and Strategy, Warner Bros. Pictures.

– Vi är mycket glada och stolta över att utöka vårt samarbete med ett av världens ledande filmbolag Warner Bros Pictures till att även omfatta Sverige. Tillsammans har vi ambitionen att fortsätta utveckla den nordiska biomarknaden med filmer som tilltalar en stor och bred publik, säger Michael Porseryd, VD, SF Studios.

Kommande filmer från Warner Bros. Pictures som är planerade att släppas i Norden under 2019 är bland annat Det: Kapitel 2, Joker, och Doctor Sleep.

© SF Studios 2019-08-16

print

Våra samarbetspartners