ALEX BERGDAHL & CARL LINNAEUS skriver bok om deras förhållande till KISS

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Kiss: Partners In Crime
Vår livslånga jakt på sanningen

I mer än 45 år har Kiss fascinerat, kittlat och fängslat miljoner av människor. Två av dem är vapendragarna Alex Bergdahl och Carl Linnaeus, som vigt sina liv åt att metodiskt granska ett band som ofta har friserat verkligheten. Tillsammans bjuder de på en roande och personlig tillbakablick över hur det var att växa upp som Kiss-fan i Sverige under 80-talet. Nostalgiskt skimrande anekdoter blandas med detaljerade avslöjanden om revolutionerande händelser i gruppens historia. Ta del av hemliga dokument och få reda på vad som driver författarna att våldgästa ett New York-kontor där Kiss hade sin första replokal. Eller vad som får dem att ställa sig på en tom asfaltsplätt där det en gång låg en pub som bjöd på gruppens tidigaste spelningar. Eller vad som piskar dem att söka upp marginella personer i bandets karriär och pumpa dem på information som om det gällde liv eller död. Häng med när författarna letar upp de saknade pusselbitar som fulländar Kiss historia.

Partners In Crime är berättelsen om två vänners vilda jakt på sanningen. Om att drabbas av ett sjukligt specialintresse. Om att leva med Kiss. Det är även en bok som ger svar på hur gruppen lyckades snärja generationer av nyfikna hårdrockare. Författarna, båda födda 1977, har varit vänner sedan 1989. Med åren har de blivit två av Sveriges ledande Kiss-experter.

Alex Bergdahl är SVT:s Kissorakel som sedan våren 2015 ligger bakom den hyllade podden Alex Room Service.
Carl Linnaeus har sedan 2009 intervjuat medlemmarna upp emot trettio gånger och skrivit flera böcker om bandet.

“De här killarna har typ en universitetsexamen i Kiss!” (Bruce Kulick, gitarrist 1984-1996)

© Gain/Sony Music

print

Våra samarbetspartners