OTTONE PESANTE, Plan B, Malmö den 6 maj 2019

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Jag har lyssnat på många underliga genrer men att lira metal med en trombon, en trumpet och en trummis är nog bland det mest udda jag hört på väldigt länge. Med två plattor i bagaget turnerar den här trion från Italien omkring i Europa sprider sin högst originella musik. Av någon anledning började bandet spela innan utsatt tid (!) så jag kanske missade någon låt.

Musik att blåsa någon av scenen med

Frenetiskt och med en stenhård attityd levererade trion snärtiga låtar med en energi jag sällan skådat. Musiken är ju självklart instrumental vilket ställer ännu högre krav på att det ska hända något i låtarna. Hur ofta ser man någon som hoppar runt med en trombon och samtidigt göra djävulstecken? Trummisen jobbar hårt med både dubbelpedal och blastbeats så svetten lackar. Uttrycket att blåsa någon av scenen har aldrig passat bättre. Ett par låtar var långsammare doom-metal men det mesta gick i 180. Bägge blåsinstrumenten var uppmickade med diverse effektpedaler för att göra det ännu coolare.

Garanterad succé på Sweden Rock

Var de har hämtat sin inspiration ifrån vet jag inte men musiken får mig att tänka på andra underliga band som Art Zoyd eller Univers Zero. Kantig musik med blås. Det här brass metalbandet hade garanterat gjort succé och varit en energikick på exempelvis Sweden Rock.

Behövs för att föra musiken framåt

Jag bara bugar och tackar arrangören på Plan B för att de är vakna för nya fräscha artister och vågar ta hit band och musiker som spelar för kaffepengar, som dessutom ingen har hört. Lite synd att de inte gjorde bättre reklam för detta synnerligen roliga band. De hade förtjänat en större publik. Band som dessa (och förmodligen många andra okända band) behöver en scen att kunna utvecklas på och föra musiken framåt. Eller åt vilket håll man nu vill musiken ska gå åt…..

Skriven 2019-05-06

print

Våra samarbetspartners