BONNIERFÖRLAGEN – Därför släpper vi inte nya titlar till Storytel

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Med anledning av att Storytel har valt att aktivt inte synliggöra våra författares böcker, samt föreslår orimligt låga ersättningsnivåer framåt så kommer Bonnierförlagen tills vidare inte släppa nya böcker till deras streamingtjänst.Bonnierförlagens nya titlar finns som vanligt hos alla andra återförsäljare, t ex Adlibris, Bokus, Bookbeat och Nextory. De 7 500 titlar som finns på Storytel sen tidigare är fortfarande tillgängliga där.

Sara Börsvik, operativ chef Bonnierförlagen:

– Som förlagshus gör vi allt för att säkra en hållbar och långsiktig ersättningsnivå för våra författares böcker. Det är ett av våra viktigaste uppdrag, nu och i framtiden. Självklart önskar vi att våra böcker finns tillgängliga för alla läsare/lyssnare, men vi måste säkerställa att våra författare får rimlig ersättning för sina böcker, oavsett försäljningskanal. När återförsäljare aktivt inte arbetar med våra titlar samt erbjuder villkor som inte är långsiktigt hållbara måste vi agera. Att vi inte släpper nyheter till Storytel just nu är en konsekvens av det. Vi arbetar aktivt för en lösning.

© Bonnierförlagen 2019-04-10

print

Våra samarbetspartners