TIVOLI i vinter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

För första gången någonsin öppnar Tivoli med ett vintertema. Allt är sig likt förutom ett par saker. Utanför Nimb har man byggt upp en liten isbana utformad som ett lusthus och en bit därifrån har barnens favorit Pingu (kallat Pingonesien) öppnat ett lekland inuti en igloo som ser ut som Globen i miniformat.

Ny VR-upplevelse

En annan nyhet är att man har öppnat upp H.C. Andersen Slottet och lagt en virtual reality-upplevelse där. Upplevelsen kallas påpassande “Bring The Spring” och i den får man bland annat ge sig ut på ett luftballongäventyr.

Norrsken

Ljussättningen tar som vanligt en stor plats i den totala Tivoli-upplevelsen och Tivoli var en del också av Copenhagen Light Festival under öppningsdagen den 1 februari. Så förutom alla dessa ljus medett nytt ljusspel i Tivolisjön bjuds det även på ett Norrsken strax bakom Pingonesien.

Ombyggnad

På grund av byte av den gamla berg-och-dalbanan Odenexpressen så är delen mellan Himmelsskeppet och restaurangen Wagamana avstängd vilket innebär att Radiobilarna, Den Lilla Draken, Stjärntornet, Astronomen och Aquila även barn berg-och-dalbanan Karavanen och Vertigo är stängda under Vinter i Tivoli.

För mer info kolla in Tivolis hemsida.

För att få den rätta känslan kolla gärna in bildspelet nedan.

Foto: Michael Lindström

skriven 2019-02-01

print

Våra samarbetspartners