WHITNEY

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Musikdokumentär, USA 2018
Regi: Kevin Macdonald
Dokumentär med: Whitney Houston, Bobby Brown, Cissi Houston, Kevin Costner
DVD/Blu-Ray/VOD
(Universal/Nonstop Entertainment)

BETYG: TRE

I slutet av 80-talet och början av 90-talet var Whitney Houston den största av alla den enda som på allvar konkurrerade med Michael Jackson, Madonna och Prince. Förutom att göra succé på konsertarenorna runt om i världen gjorde hon även succé på vita duken med filmen The Bodyguard.

Begreppet upp som en sol och ner som en pannkaka beskriver Whitneys karriär ganska väl men hur kunde det gå så?

Denna dokumentär går verkligen in på djupet av människan Whitney Houston. Vi får följa med på en resa från barndomen till det bittra slutet. Allt läggs fram så det finns knappt några frågor som kvarstår i denna tragiska livsskildring. Filmen är välskriven och bra men passar den verkligen på vita duken – själv hade jag förr sett den hemma i soffan.

Extramaterialet har de glömt men det hade nog bara varit lite överkurs.

Skriven 2018-12-28

print

Våra samarbetspartners