ZLATAN IBRAHIMOVIĆ i samarbete med MATS OLSSON, Jag är fotboll (Bonnier Fakta)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Tillsammans med den rutinerade journalisten/författaren och tillika malmöpågen Mats Olsson har Sveriges största fotbollsspelare Zlatan Ibrahimović ställt samman en stor så kallad coffee table book.

En fantastisk karriär

Boken består av tillbakablickar på Zlatans hela karriär – än så länge. Sista kapitlet är väl inte skrivet än. Således börjar boken med åren i Malmö FF och fortsätter med proffskarriären i Holland, Italien, Spanien, Italien (igen), Frankrike och England – USA-tiden nämns bara som hastigast – men även landslagskarriären finns med.

Kända gästskribenter

Förutom Zlatans egna anekdoter från karriärens alla nedslag är boken även fylld av medspelares och annat folk kring Zlatans, typ minnen från representanter för de olika klubbar han varit aktiv i. Läsaren får även se en hel del bilder från karriären. Det enda jag saknar är att boken borde ha haft en DVD där alla dessa mål och situationer som beskrivs i texterna hade varit med.

Boken avslutas med statistik från hela Zlatans karriär.

Skriven 2018-12-16

print

Våra samarbetspartners