DRENGARNAS JUL 2018 – HELLMANS VARUHUS, Lorensbergsteatern, Göteborg den 9 december

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Medverkande: Hellmans Drengar
Spelas: 9 december - 18 december

BETYG: FYRA

“Det här är allt jag vill ha till jul – jag behöver inget mer!”

Inga andra julshower, inga andra jultraditioner, ingen annan julshopping …

Så sammanfattar en besökare julshowen Drengarnas jul med Hellmans varuhus på Lorensbergsteatern. Hellmans Drengar showar för tionde året i rad och många trogna besökare återkommer. Det här är ju en tradition! Biljetterna går åt som smör i solsken!

Om det inte behövs mer till jul … Bäva månde alla andra julshower! Bäva månde alla varuhus som vill pracka på oss onödiga prylar till våra redan skyhöga prylberg!

Ironiskt nog utspelar sig årets Drengarnas jul på ett varuhus, det fiktiva Hellmans varuhus, där det inte går att sälja någonting, eftersom kortapparaterna blivit saboterade.

En privatdetektiv anlitas för att lösa mysteriet, en frisör som bytt bana, och Herr Passepartout letar utan vidare hårklyverier ledtrådar i hela varuhuset.

Men detta är ju bara en lös ramhandling — eller om man så vill, en passepartout — för den stora bilden, som är som ett extra glittrigt extra allt sjungande julkort.

Här finns de roligaste, de vackraste, de mest finstämda och de mest uppsluppna julsångerna. Och även de vemodigaste. Allt levererat i extravaganta sångnummer där sång, dans och skådespel kombineras. Alla får sin chans att glänsa — och även publiken aktiveras i ett allsångsnummer!

Tomten hyllas givetvis extra mycket med en ny version av Eartha Kitts tidlösa klassiker Santa Baby. Denna Tomte-raring vill alla sitta i knäet på, även Passepartout!

MEN! Här finns även annat som INTE är julsånger och som inte har något med jultraditioner att göra.

Som en Idol-artist som ska uppträda på varuhuset, till rungande applåder.

Som ett Luciatåg som sjunger alla de klassiska Luciatexterna till tonerna från The Lion King.
Aldrig har väl en lejonflock, “a pride of lions”, låtit bättre! Eller haft mer “pride”!

En modevisning sker till tonerna av alla de största 1980-tals klassikerna – som Michael Jacksons Thriller, Lili och Sussies Oh Mama och Belinda Carlisles Heaven is a Place on Earth.

Ja, himmelriket verkar verkligen ha kommit till jorden! Med skönsjungande, dansande, spexande glittriga gossar med glimten i ögat!

Så här festligt har det inte varit att gå ut på show sedan After Darks glansdagar!

Årets julklapp ska förresten vara en upplevelse, och många tycks ge sig själv eller någon kär vän en tidig julklapp — Drengarnas jul kan avnjutas på Lorensbergsteatern till och med den 18 december!

Tomte-raring – det är ju allt du behöver!

  • Santa Baby är en Tomte-raring!

Skriven 2018-12-10

print

Våra samarbetspartners